Van’daki temaslarının ardından Erciş ilçesinde partililerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, parti olarak yerel seçimleri çok önemsediklerini bildirdi. Türkiye’nin her yerinde sadece AK Parti’nin bulunduğunu belirten Kapusuz, Ercişlilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. AK Parti Erciş Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas ile AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’a destek olunmasını da isteyen Kapusuz, AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar olan zaman dilimi içinde yaşanan siyasi ve ekonomik olayları tek tek sıraladı. Kapusuz, şunları kaydetti:

“Dünya hayatı kısa ve geçici. Onun için aslolan hizmet etmektir. Mücadele etmektir. Gayret etmektir. Özün hülasası bu kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Kim bu ümmet için, millet için hayırlı bir çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun. Yaklaşan seçimlerde Erciş’in varlığı desteği inşallah Van’ın başarıya ulaşması için en büyük faktör olacaktır. AK Parti’nin hedefi, bu milleti tarihte olduğu gibi başını öne eğmeden tarihteki eski gücüne yeniden kavuşturmaktır. Milletine tepeden bakan milletine hor bakan, ayrımcılık yapan bir devlet olamaz, olmamalı. Bu millet tarih boyu bir oldu, beraber oldu. Hep kaderi ve kıvancıyla beraberliğini bu güne kadar getirdi. Bunu güçlendirmek lazım. Birlik ve beraberlikten güç doğar. Ayrılıktan, bölünme, parçalanmadan mahcubiyet doğar. İnsan olan yerde artılar ve eksiler vardır. Allah öyle bir nizam kurmuş ki, zayıf ve güçlü var. Sağlıklı ve hasta var. Bunların birbirini tamamlamak gibi görevi var. Hata yapmayan insan yoktur. Siyaset gibi zeminde eksik yanlış olur. Biz kardeşliğin sembolü olarak teşkilatlarımızın vatandaşlarla kaynaşmasını önemsedik ve önemsemeye devam ediyoruz.


Eski Türkiye ve yeni Türkiye ayrımlarını unutmamak lazım. Tarihte Adulhamit Han hasretleri vardı. Birileri onu Kızıl Sultan ilan etti. Önlerinde dış güçlerin olduğu çevrelerle ittifak edenler onu tahttan indirdiler. Ondan sonra koskoca bir imparatorluğun başına ne geldi. Öyle bir darbe vurdular ki, Balkan savaşları ve dünya savaşıyla 10 yılda imparatorluk paramparça oldu. Tarihten bu tarafa geliyoruz. Çok partili hayata geçtik. Menderesle birlikte atılım yaşanmış milletin değerlerine inançlarına vurulan prangaları yıkmış, dini hayatına imkan sağlamış ama öyle bir noktaya gelmiş ki, Türkiye ilerlerken birileri rahatsız olmuş. 60 darbesinde iki Bakan 1 Başbakan Türkiye’nin önünü kesmek için şehit edilmiş. Arkasından gelen liderlere bakın. AK Parti’ye gelinceye kadar herkesin belirli dönemlerde sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını görürsünüz.”


“Sabah saatlerinde meclisi tatil ettik. Son demokratikleşme paketini köşke gönderdik. Bütün bunları Türkiye normal bir ülke olsun diye yaptık. Ayrımcılık yapılmasın istedik” diyen Kapusuz, şunları söyledi:


“Bunları yaparsanız sizi rahat mı bırakırlar. Altını çizmek istiyorum. İktidara geldik birçok darbe girişimleriyle karşılaştık. Ekonomik krizler çıkarılmak istendi. İkna olmayanlar yeni oyunlar aradı. Peki Türkiye’nin son operasyonlardaki kaybı nedir biliyor musunuz? 159 milyar dolar. Şimdi bu operasyonlar güya yolsuzluk adına kasetle, şantajla, tehditle hükümeti yıkmak isteyen sözüm ona kendini savunan paralel yapıya soruyorum? Bahsetmiş olduğunuz rüşvet dediğiniz şey eğer adamların kendi parası mıdır, değimlidir mahkeme henüz karar vermedi, göreceğiz. Biri 4.5 milyon dolar, birinde ise 1 milyon dolar çıktıysa diyelim bunların hepsi rüşvet olsa arkadaşlar, bir yerde rüşvet diye bir iddia ama gerçekleşmiş 159 Milyar Dolarlık bir ceza, bir yük, bu millete bir darbe.”


AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mart 2014 tarihinde Van’a geleceğini bildirdi. AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Nuri Gülaçar da konuşmasında, AK Parti’nin 12 yıllık icraatı döneminde Van’a 14.5 milyar TL bir yatırımın yapıldığını söyledi.


AK Parti Erciş Belediye Başkanı Abdulahat Arvas da, ilçede sorunların AK belediyecilikle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini arkalarına alarak çözüleceği bildirdi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un Erciş ziyaretinde AK Parti eski milletvekillerinden Kerem Altun ile Kayhan Türkmenoğlu da hazır bulundu.

Editör: Wan Haber