AK Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Beydağ, Kiraz, Ödemiş ve Bayındır ilçelerini ziyaret etti. Ziyarette yerel seçimlerle ilgili halka seslenen Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ‘11 yılda ne yaptın?’ sorusuna da cevap verdi. Yıldırım, “İzmir’in kaybolan yıllarını geri alacağız ve yıldırım hızıyla hizmetleri getireceğiz. 15 yıldır yerel yönetimlerde hizmet edenlere ‘Bu zamana kadar ne yaptın?’ diye sorun. Bize de sorun, onlara da sorun” diye konuştu.

“İZMİR’İN AYAĞA KALKMA ZAMANI GELDİ”
“Hemşehrilerimizden şunu istiyoruz, tercihleriniz ne olursa olsun sonuna kadar saygımız var. Ne yaşam tarzınıza ne düşüncenize ne tercihlerinize ne siyasi görüşünüze karışırız” diyen Yıldırım, “Bizim tek karıştığımız şey hizmettir. Bizim için siyaset hizmettir. Anladığımız iş de bu. Öbür işlere burnumuz sokmayız, öyle bir kötü alışkanlığımız yok. İzmir'in kaderi bu değil. Birçok il, modern belediyecilik anlayışıyla İzmir'in fersah fersah üstüne çıktı. Cumhuriyetin kuruluş ilanının yapıldığı, efelerin diyarı İzmir'e bu yakışmıyor. Bu İzmir'in artık silkelenme, ayağa kalkma zamanı geldi. Ödemiş, Beydağ ve Kiraz'dan 100 gence iş imkanı sağlayacak bir çağrı merkezi kuracağız. Ayrıca sadece aile hekimi olan Beydağ'a, ilk etapta bir sağlık ocağı açılacak” diye konuştu.

“İZMİRLİ İSTEDİĞİ GİBİ DAVRANSIN”
Türkiye’nin her köşesini hizmetlerle donattıklarını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Hizmetle uğraşmıyorlar, yatıp kalkıp, ‘İzmirlinin yaşam tarzına müdahale ettirmeyiz.’ diyorlar. İzmirli istediği gibi davransın. Biz kimsenin yaşamına, siyasetine, duruşuna bakmayız. Biz hizmete bakarız. Bu millete efendilik sökmez. Milletin efendisi, millete hizmet edendir. Yıllardır ortaya eser koyamayanlar, ancak iftira atarlar, karalama yaparlar.” 

Yıldırım, Ödemiş’te de Muzaffer Gönen Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenerek, “Ödemiş sadece tarihi ve geçmişiyle önemli değil, Ege’nin meyve, tahıl ve patates deposudur. Ayrıca önemli bir oranda süs bitkisi yetişiyor. 11 yıl boyunca Türkiye’nin her köşesine, yıllar boyu unutulmayacak hizmetler yaptık. 6 bin kilometreden aldığımız bölünmüş yola, 17 bin kilometre ilave yaptık. Ödemiş’e de birçok yatırım yaptık. Demiryollarını yeniledik. Laf değil, iş üretiyoruz. Kilometrelerce laf söyleyip bir arpa boyu iş yapmayanlardan değil, kilometrelerce iş yapıp bir arpa konuşanlardanız” dedi.

TANJU ÇOLAK'TAN DESTEK
İsmi daha önceden Urla ilçesinde Belediye Başkan Adaylığı konusunda geçen eski milli futbolcu Tanju Çolak da Yıldırım’a destek vermek amacıyla Beydağ, Kiraz ve Ödemiş ilçelerine geldi. Çolak, “Benim adaylığım aslında o kadar önemli değil bizim sevdamız önemli olan Recep Tayyip Erdoğan’adır” dedi.

Editör: Wan Haber