Onlardan biri de AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu. Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanan isimlerin başında gelen AK Partili Dağ, yine sosyal medyayı kullanarak açıklamalarda bulundu. 

İSTİFA EDEN AK PARTİLİLERE TEPKİ: AHLAKSIZLIK
Hamza Dağ, AK Parti'den istifa eden milletvekillerine yönelik olarak, parti içinde yapılan toplantılarda bir kere dahi söz almayan kişilerin görüşlerimiz dikkate alınmadığı için istifa ediyoruz, demeleri ahlaksızlktır, dedi.

"BAĞIMSIZ ADAY OLSALAR 5 OY ALAMAZLAR"
Dağ'ın tepkisi bununla da sınırlı değildi. AK Parti sayesinde Meclis'e giren vekillerin bağımsız aday olarak seçime girmeleri halinde 5 oy alamayacak seviyede olduğunu ima eden Dağ'ın açıklamaları kısaca şöyleydi:

"MİLLETVEKİLİ OLUNCA KENDİLERİNİ BİR ŞEY ZANNEDİYORLAR"
"Bürokrat iken milletvekili olanlar, milletvekili olmaları nedeniyle 2,5 senedir almış oldukları maaş farklarını iade edecekler mi? Bağımsız olduklarında beş oy alamayacaklar parti sayesinde milletvekili olunca kendilerini birşey zannediyorlar. Madem ki o kadar ilkeliler hem aldıkları maaş farklarını iade etsinler hem de milletvekilliğinden de istifa etsin. Ve milletvekilliği sayesinde elde ettikleri (emeklilik,VIP) imkanlardan sarfınazar etsinler." haber7

Editör: Wan Haber