Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen 40 kişilik işadamı, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ile bir araya geldi. Gülaçar, parti binasında buluştuğu iş adamlarına ilin ekonomisi ile ilgili bilgiler verdi. Van’ın yatırıma ihtiyacı olduğunu anlatan Gülaçar, Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başta olmak üzere Tekstil Kent gibi alanlarda yapılacak olan fabrikaların bölge işsizliğinin azaltılmasına da büyük katkılar sunacağından bahsetti. Gülaçar, “Başlatılan çözüm süreci ile birlikte sizlerin buraya yatırım yapmayı arzulamanız bile bizleri heyecanlandırmaktadır. İnşallah Rabbim belediyeyi de bize nasip ettiği takdirde sizlere yapacağınız yatırımlar konusunda her türlü desteği sunacağız. Ziyaretiniz bizleri son derece sevindirmiştir. İnşallah 30 Mart’tan sonra sizlerle sık sık bir araya gelerek bu güzel memleketin kalkınması gelişmesi ve bölge illere de hizmet sunması için birlikte çalışacağız. Şimdiden ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Yapılan bilgilendirmenin ardından söz alan İstanbullu işadamları ise Van’ın doğunun en gözde şehri olduğunu ifade ederek, çözüm süreci ile birlikte buralara yatırım yapmak istediklerini dile getirdiler. Güven ve huzur ortamının bulunduğu bölgede yatırımların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan işadamları, “Burada huzuru bozmaya yönelik saldırılarını görmekteyiz. Bu olaylar biz işadamlarını son derece endişelendirmektedir. Burada her işadamımızın kuracağı bir fabrikada yüzlerce insan çalışacaktır. Bu da Van’ın işsizliğini büyük ölçüde bitmesine vesile olacaktır. Bölgede yaşanan olaylar, baskı, şiddet ve tehdidin varlığı yatırımları geciktiriyor. Bizler de kendi güvenliğimiz başta olmak üzere kuracağımız fabrikaların heba olmamasını düşünmek zorundayız. Huzursuzluğun olduğu bir ortamda milyonlarca para harcayarak, bunu çöpe atamayız. Bunu yapmamız durumunda kendi bütçemize büyük zararlar verebiliriz. Ama AK Parti’nin kazanması durumunda size söz veriyoruz. Bu güzel şehre güzel yatırımlar yaparak fabrikalar kuracağız. Çünkü Ak Parti 11 yıldır tüm Türkiye’de ve özellikle bölgede huzurun, istikrarın ve yatırımların teminatı olmuştur. Van Ak belediyecilikle buluştuğunda söylediğimiz gibi tüm arkadaşlarımızla birlikte biz de seve seve bu fabrikalarımızı buraya kuracağız. Çeşitli alanlarda hizmet veren fabrikalar buraya gelecektir. Biz sözümüzün arkasındayız. Yeter ki AK Parti kazansın, biz de gelmeye hazırız” dediler.


Yapılan konuşmanın ardından İstanbullu işadamları OSB ve tekstil kentte incelemelerde bulunmak üzere bulundukları yerden ayrıldılar.

Editör: Wan Haber