Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Van’a gelen Emrullah İşler; Ferit Melen Havaalanı’nda Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan ve Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve kurum amirleri tarafından karşılandı. 
Burada bir süre dinlenen Emrullah İşler, daha sonra beraberindeki partililerle birlikte Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı seçim bürosuna geçti. Seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa hitap eden Emrullah İşler, çözüm sürecinden bahsederek, “İnsanlarımız çözüme susamıştı. İnsanlarımız iş, aş istiyorlar. 30 yıllık acının son bulması gerekiyordu. Bunu da dünya lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a nasip oldu. Artık kan akmayacak, birlik ve beraberlik olacak. Bizler bir ve beraber olursak daha da güçleniriz” dedi.


Van’da yaşanan deprem felaketine de değinen Emrullah İşler, “Van’da yaralar hızlıca sarıldı. 99 Depremi'nde hükümet adeta felç oldu. Hükümetimiz gerekli tüm tedbirleri alarak vatandaşlarımızı kısa sürede sıcak evlerine kavuşturdu” diye konuştu.


Bölgeye adeta hizmet akıttıklarını ifade eden İşler, ezanın okunması nedeniyle ara verdiği konuşmasına son demokratikleşme paketinden bahsederek devam etti. Yasaklarla mücadele etmek için iktidara geldiklerini ifade eden İşler, 2002 yılında yüzde 34,5’lik oy oranıyla geldikleri iktidarda yaptıkları hizmetlerle her seçimde oy oranlarını daha da yükselterek bugün de Türkiye’nin 7 bölgesinde de bulunan tek partisi olduklarını kaydetti. İşler, “2011 yılda da yüzde 50 oyla iktidara geldik ancak bundan birileri çok rahatsız oldu. 2011 yılından sonra düğmeye bastılar. Eskiden yapılan oyunları yeniden sahneye koydular. Başbakanımızın ‘diktatör’ olduğunu söylediler, itibarını zedelemeye çalıştılar. Ardından Gezi Olaylarını başlattılar. Çok şükür, o günlerde başarılı olamadılar. Ardından 17 Aralık operasyonunu yaptılar. Ekonomimizi hedef aldılar. Ekonominin bozulmasıyla, ‘Siyasi kriz çıkarabilir miyiz? Tayyip Erdoğan’dan kurtulabilir miyiz?’ gayreti içerisine girdiler. 17 Aralık operasyonuyla şunu gördük. Bir paralel yapı, bir çete devletin kurumlarına sirayet etti, bunlar bir yerlerden talimat alarak, bir yerlerden emirler alarak harekete geçti ve adeta devleti çökertme, hükümeti iş yapamaz hale getirmek için hükümete bir darbe girişiminde bulundu ama başaramadı. Başaramamalarının nedeni nedir biliyor musunuz? Biz sizden aldığımız güçle iktidar yetkisini sonuna kadar kullanıyoruz. Geçmişte aciz hükümetler vardı. Dirayetsiz iktidarlar vardı. Onlar böyle milletten aldıkları yetkiyi birileriyle paylaşırlardı. Birileri talimat verdiği zaman veya birileri suratını astığı zaman hemen hazır ola geçer, onlar ne derlerse onu yaparlardı. Ama gücünü sadece milleten alan güçlü bir Başbakanımız var. ‘Ben sadece millete hesap veririm’ diyen bir Başbakanımız var. Uluslararası odaklara ve onun Türkiye’deki uzantılarına hiçbir şekilde prim vermeden yoluna devam ediyor. Biz iktidara geldiğimizde bu ülke çetelerden geçilmiyordu ama şimdi böyle bir çete ile karşı karşıyayız. Bu çetenin de çökertilmesi için, devre dışı kalması için sizlerin 30 Mart’ta kullanacağınız oyların çok büyük önemi var” şeklinde konuştu.


Ardından partisinin seçim bürosunun açılışını yapan Emrullah İşler, Van İl Müftülüğü tarafından bir otelde düzenlenen programa katıldı.

akp-005.jpg

akp-006.jpg

akp-007.jpg

Editör: Wan Haber