Seçim çalışmaları kapsamında seçim irtibat bürosu açılışlarına devam eden BDP İpekyolu İlçe Örgütü, Vali Mithat Bey ve Yalı Mahallesi’nde 2 yeni seçim bürosu açtı. Binlerce kişinin katıldığı seçim irtibat bürosunun açılışlarında güvercinler uçuruldu.
 

Seçim çalışmaları kapsamında seçim çalışmalarına devam eden BDP İpekyolu İlçe Örgütü, “Öz yönetim ile özgür kimliğe” şiarı ile Vali Mithat Bey ve Yalı Mahallesi’nde 2 yeni seçim bürosu açtı. Aralarında BDP İpekyolu İlçe Başkanı Ahmet Enterli, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri yanı sıra binlerce kişinin katılımı ile Vali Mithat Bey Mahallesi’nde seçim irtibat bürosu açtı. Kadınların yöresel elbiseler ile katıldığı büro açılışında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın dövizleri yanı sıra BDP’li adayların fotoğrafları taşındı. BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Aygül Bidav’ın başka bir programı olduğundan dolayı katılamadığı büro açılışında, yoğun katılımdan dolayı zaman zaman izdihamlar yaşanırken, büro açılışında yurttaşlar Keser ve beraberindekilere yoğun ilgi gösterdi.
 

Büro açılışında konuşan BDP İpekyolu Eş Başkanı Ahmet Enterli, Vali Mithat Bey Mahallesi’nde bugün tarih yazdıklarını ifade ederek,” Bugün 30 Mart’ta seçimlerin kimin kazanacağını gösterdiniz. Bu görkemli duruşunuzdan dolayı hepinize çok teşekkür ederiz” dedi.

galeri.PNG

‘Bu seçim Kürt halkını yok sayan dehaklara karşı başkaldırı seçimidir’
Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, yurttaşların yoğun ilgisinden dolayı teşekkür etti. Vali Mithat Bey Mahallesi sakinlerinin kendilerini bir kez daha gururlandıklarını dile getiren Keser,” İşte Kürt halkı işte özgürlük. Bu görkemli duruşunuz karşısında kimse duramaz. Halkın belediyesi şimdiden sizlere hayırlı olsun. Bugün gördük ki bu toprakların gerçek sahipleri sizlersiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz, coşkunuz, heyecanınız o kadar güzel ki diyecek söz bulamıyorum. Sizlerin arasında bulunmak, bu güzel heyecanı paylaşmak bizler için en büyük şereftir. Bu seçimlerle biz kendimizi de kentimizi de hep beraber, birlikte yöneteceğiz. Bu seçimler bizlere özgür bir geleceğin müjdesidir. Bu seçimde Kürt halkını yıllardır, yok eden baskı ve zulmü dayatan dehaklara karşı başkaldırı seçimidir. Bu zalim dehakları artık tarihin çöplüğüne gömmenin vakti gelmiştir. İşte biz bunu 30 Mart’ta başaracağız” dedi.
 

Konuşmaların ardından yüzlerce kişi hep birlikte seçim irtibat bürosunun kurdelesini kesti. Açılış öncesi beyaz güvercinler uçuruldu. Daha sonra Keser ve barış anneleri üyeleri birlikte seçim irtibat bürosunun açış kurdelesini kesti. Açılışın ardından MKM sanatçıları tarafından çalınan parçalar eşliğinde halaylar çekildi.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber