BMM Plan ve Büt­çe Ko­mis­yo­nu içe­ri­sin­de in­ter­ne­t düzenlemesinin de yer al­dı­ğı tor­ba ka­nun­la il­gi­li ra­po­ru­nu ha­zır­la­dı. 3 mu­ha­le­fet par­ti­si ra­po­ra mu­ha­le­fet şer­hi yaz­dı. CHP, ko­nu­nun uz­ma­nları ve ku­ru­luş tem­sil­ci­le­ri­nin din­len­me­me­si­ni eleş­tir­di. Düzenlemenin san­sürü yay­gın­laş­tı­ra­ca­ğı­ vur­gu­la­ndı. Yargı kararı olmaksızın hiçbir engelleme yapılamayacağı, yapılmaması gerektiği belirtildi. Özgürlüklere kısıtlama 

MHP de il­gi­li ku­rumlar ile sivil toplum kuruluşlarının gö­rüş­le­ri­nin alın­ma­ma­sı­nı eleş­tir­di. İn­ter­net kul­la­nı­mın­da bi­rey­sel hak ve öz­gür­lük­le­re yö­ne­lik cid­di kı­sıt­la­ma­lar ge­ti­ril­di­ği­ni belirtti. 

MHP muhalefet şerhinde ayrıca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) mahkeme kararına ihtiyaç duymaksızın internet ortamındaki herhangi bir içeriğe ulaşımı en geç dört saat içerisinde engelleyebilecek olmasını eleştirildi. Kişisel verilerin ifşasına neden olabilecek şekilde URL üzerinden internet erişiminin engellenebilmesinin doğru olmadığı belirtildi. 

‘Fişlemeye neden olur’ 

BDP, şer­hin­de ya­pı­lan dü­zen­le­me­nin fiş­le­me­yi, ki­şi­sel ve­ri­le­rin ka­yıt al­tı­na alın­ma­sı­nı ve öz­gür­lük­le­rin kı­sıt­lan­ma­sı­na ne­den ola­ca­ğı­nı be­lirt­ti. Eri­şim en­gel­le­me­nin mah­ke­me ka­ra­rı ol­ma­dan TİB’e ve­ril­me­si­ne dik­kat çe­kil­di. TİB Baş­ka­nı­’nın bu yet­ki­si­ni ta­ma­men si­ya­sal ik­ti­da­rın ter­cih­le­ri üze­rin­den kul­la­na­ca­ğı ve bu­nun ifa­de öz­gür­lü­ğü­nün önün­de cid­di bir en­gel oluş­tu­ra­ca­ğı kay­de­dil­di. 

BUGÜN

Editör: Wan Haber