30 Mart seçimlerine sayılı günler kalan çalışmalarına hız veren AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İbrahim Koç, ‘Her Şey Edremit’ sloganı ile hazırladığı projelerle seçmenin karşısına çıkıyor. Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ile ortaklaşa hazırladıkları bazı büyük projelerinin yanı sıra ilçeyi baz alan projeleri de seçmenler tarafından büyük beğeni toplayan Koç, bütün projeleri konunun uzmanlarınca hazırlandığını kaydetti. Hiçbir projenin hayal ürünü olmadığının altını çizen Koç, 5 yıl önce 12 bin nüfusu olan ilçede bugün 100 binin üzerinde bir nüfus yaşadığını hatırlatarak, “Tüm projelerimizi halkımızın öncelikli ihtiyaçlarına göre 50 yıllık öngörü ile hazırladık’’ dedi.
 

“İLK HEDEFİMİZ HALKA TEMİZ İÇME SUYU SAĞLAMAK”
İlk hedeflerinin halka temiz, içilebilir ve mikroplardan arındırılmış içme suyu sağlamak olduğunu belirten İbrahim Koç, Van Gölü kirliliğine neden olan unsurları ve alınması gereken önlemlerle ilgili ise hazırlanan projeleri hayata geçirerek halka sağlıklı yüzme suyu imkanı sağlayacaklarını söyledi. Turizm kenti olan ilçe için büyük bir önem arz eden katı atık sorunun öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Koç, katı atıkların toplanması, taşınması, düzenli depolanması, geri dönüşümü ve imha edilmesi projesini en kısa sürede hayat geçireceklerini anlattı. Koç, “İlçemiz için büyük bir sorun haline gelen, özellikle tıbbi atıkları düzenli olarak kaynağında depolanmasını, toplanmasını ve imha edilmesini sağlayacağız’’ dedi.

Toprak, moloz, kum ve çakıl depolama alanlarını belirleyerek, insan ve çevre sağlığını etkileyen görüntü kirliliğine neden olan depolama alanlarını ortadan kaldıracaklarını da anlatan AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İbrahim Koç; yol, su ve kanalizasyon gibi altyapı projelerini hayata geçirip atık suların arıtımı yapılarak sulama suyu olarak kullanılmasını sağlayacaklarını kaydetti. Koç, “Sivrisinek, karasinek ve diğer tüm faktörlerle mücadelenin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacağız. Bataklıkları kurutup ıslah çalışmalarını yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİ MESLEK SAHİBİ YAPMAK”
Gençlerin iş ve meslek sahibi olmaları için çeşitli kurs ve atölyeler açacaklarını dile getiren Koç, tarım alanlarının ve su havzalarını koruyarak gerekli çevre düzenlenmelerini de yapacaklarını ifade etti. Sebze ve meyve yetiştiriciliği konusunda uzman kişilerin hazırlayacağı projeleri halkın yararına sunacaklarının da altını çizen Koç, “İlçemizde yetişen sebze ve meyveleri değerlendirerek aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlayacağız’’ şeklinde konuştu.

 

“SPOR VE SPORCULARIN YANINDA OLACAĞIZ”
Spor kulüpleri kurarak her alanda sporcu yetiştirmek ve gençleri boş zamanlarında spora teşvik etmek, çocukların güvenle zaman geçirebilecekleri çocuk parkları ve spor kompleksi yapacaklarını da kaydeden Koç, göl sahilinde şehir plancıları, peyzaj mimarlık ve gerekli diğer uzmanlar tarafından hazırlanacak projeler doğrultusunda ağaçlandırma, piknik, mesire alanları, plaj, bisiklet yolları, çocuk parkları, çay bahçeleri ve restoran gibi projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

 

“KIZ KALESİNİ RESTORE EDECEĞİZ”
Kız Kalesi’ni restore edeceklerini de dile getiren AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İbrahim Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yardımlaşma ve dayanışma birimi kurarak ihtiyaç sahiplerine eğitim bursu giyecek yardımı yapacağız. Sünnet ve düğün organizasyonları düzenleyeceğiz. Sağlık merkezleri ve gezici sağlık üniteleri ile yetişkinlere, yaşlılara, engellilere ve çocuklara yönelik koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini yürüteceğiz. Çalışan anne ve babaların çocuklarını huzur ve güvenle bırakabilecekleri modern kreşleri açacağız. Sahipsiz hayvanlara yönelik gerekli veterinerlik hizmetlerini vereceğiz. Organize hayvancılık projelerini hayata geçireceğiz. İlçenin ulaşım sorununu belirleyerek yeterli toplu taşıma araçları ile çözüme kavuşturacağız. Halkımızın kendi ekmeğini pişirebilecekleri halk fırınları ve tandırları açacağız. Tüm aile bireylerinin istedikleri etkinliği yapabilecekleri, keyifli zaman geçirebilecekleri aile yaşam merkezleri açacağız. Her mahalleye çok amaçlı hizmet verecek halk evleri açacağız. Çiçekli’den başlayıp havaalanına kadar kumsal sahillerden uluslar arası spor tesisleri kuracağız. Tarihi Şamran Kanalı ve çevresinin mastır planını hazırlayacağız. Ayrıca itfaiye, ambulans ve cenaze hizmetlerini güçlendirip sistemli olarak yürüteceğiz.’’

Editör: Wan Haber