AK Parti Genel Başkanı Danışmanlığı görevinden alındığı öne sürülen Hüseyin Çelik iddiaları Twitter'dan yaptığı açıklamayla yalanladı.

Çelik açıklamasında "Ak Parti Gn. Bşk. Başdanışmanlığından alındığımı iddia edenlere: Ben 15 gün önce gördüğüm lüzum üzerine istifa dilekçesi vererek ayrıldım" dedi. 

Hüseyin Çelik, bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle hükümete yakın medyanın hedefi olan AK Parti kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Twitter'dan yaptığı açıklamayı paylaşmıştı. Hüseyin Çelik, 27 Ocak'ta kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında da  "PKK kentlere yerleşti, devlet eli kolu bağlı bekledi, olabilecekleri Erdoğan'a da anlatmıştık" demişti.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığına, aralarında AKP Ankara Milletvekili ve eski MAZLUM-DER Başkanı Ali İhsan Arslan ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da olduğu beş isim getirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, AKP genel başkanlık danışmanlığı için AKP Ankara Milletvekilleri Ali İhsan Arslan ve Ertan Aydın, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile eski milletvekilleri Kerim Özkul ve Zeynep Karahan Uslugörevlendirildi.


"PKK kentlere yerleşti, Erdoğan'a anlatmıştık" demişti
Hüseyin Çelik, 27 Ocak'ta kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında da "PKK kentlere yerleşti, devlet eli kolu bağlı bekledi, olabilecekleri Erdoğan'a da anlatmıştık" demiş.

Editör: Wan Haber