HÜDA PAR Diyarbakır'da düzenlediği aday tanıtım toplantısında, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere 9 ilde bağımsız adaylarla girme kararını açıkladı.

"BARAJ ZULMÜNÜ AŞABİLMEK İÇİN BAĞIMSIZ ADAYLARLA GİRİYORUZ"

Toplantıda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, yüzde 10 barajı nedeniyle bağımsız olarak seçime gireceklerini belirtti. Yılmaz, "Ülkede farklı düşüncelerin mecliste temsil edilmesine engel olan yüzde 10'luk bir seçim barajı engeli var. Temsilde adaleti engelleyen bu baraj zulmünü aşabilmek için parti olarak değil, bağımsız adaylar ile seçimlere katılma kararı almış bulunuyoruz." dedi.

"ÖRGÜTÜN SORUNUNU ÇÖZMEK KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK DEĞİLDİR"

Kürt meselesinin çözüm bekleyen önemli bir mesele olduğunu vurgulayan Yılmaz:

"Ceberut devlet anlayışının ortaya çıkardığı ve acilen çözülmesi gereken iki önemli mesele var. Bir tanesi İslami yaşamın önündeki engellerin kalkması, diğeri ise Kürt meselesinin adilane ve kardeşçe çözümüdür. Bir daha bu konularda sorun yaşanmaması için her iki meselede anayasal güvenceye alınarak korunmalıdır. HÜDA PAR olarak Kürt meselesini, örgütlerin ideolojik çıkarlarına ve devletlerin milli çıkarlarına kurban edilemeyecek kadar önemli bir mesele olarak görüyoruz. Hükümet Kürt meselesinin adilane çözümünden ziyade, silahsızlandırma suretiyle örgütün şiddet eylemlerini sonlandırmaya çalışmaktadır. Şurası unutulmasın ki, örgütün şiddet sorununu çözmek, Kürt meselesini çözmek demek değildir." şeklinde konuştu.

"PKK ALAN HAKİMİYETİ KURMAYA ÇALIŞIYOR"

6-8 Ekim tarihinde yaşanan Kobani olaylarına da değinen Yılmaz:

"Çözüm sürecinin sağladığı imkânlarla alan hâkimiyeti kurmaya çalışan PKK'nın, Kürdistan'daki tüm muhalif yapıları tasfiye etmeyi hedeflediğini" savundu.

İDDİANAME YETERSİZ

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"7 Ekim'de örgütün katliamlarına maruz kalan Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının bir kısmı yakalanıp haklarında iddianame hazırlanmıştır. Fakat bu iddianamede azmettiricilerin adlarına yer verilmemiştir. Yandaş kitlesini sokaklara eylem yapmaya çağıran başta örgüt lideri Öcalan, Cemil Bayık, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır il Eş Başkanı dâhil diğer hedef gösterenlerin de bu iddianameye dâhil edilmeleri gerekirdi. Bu katliamda örgüt ne kadar suçlu ise olaylara müdahale etmeyen devletin kolluk güçleri de o kadar suçludur. Halkı koruma görevini yapmayan görevlilerin de tespit edilip haklarında yasal işlem yapılması gerekirdi."

9 ADAY BELİRLENDİ

Programda, açılış konuşmalarının ardından 7 Haziran genel seçimlerine bağımsız milletvekilleri ile girecek olan HÜDA PAR adaylarının nerelerde seçime gireceklerini açıklandı. HÜDA PAR'ın bağımsız milletvekili adayları ve girecekleri iller şöyle:

Diyarbakır Zeki Yapıcıoğlu, Batman Aydın Gök, Mardin Mahmut Kılınç, Adana, Salih Demir, Bitlis Cengiz Karakaya, Şanlıurfa Mehmet Yavuz, Van Mehmet Mehdi Oğuz, Bingöl Sait Şahin, Şırnak Şehzade Demir.

Editör: Wan Haber