“Hüda-Par Reis’i ve AK Parti’yi destekleyecek.” dedi. Şeriatçı Hür Dava Partisi (Hüda-Par), 31 Mart yerel seçimlerine  “ileriye dönük hedefe ulaşma ve ekonomik nedenler”den dolayı katılmama kararı aldıklarını açıklamıştı.

AK Partili’li eski vekil ve Star yazarı Mehmet Metiner ise kararının anlamının da amacının da açık olduğunu belirterek, “Hüda-Par Reis’i ve AK Parti’yi destekleyecek.” dedi.

Sabah yazarı Engin Ardıç’ın geçtiğimiz günlerde Hüda-Par’la ilgili küçümseyici bir yazı yazmasına sitem eden Metiner, “Ardıç’ın bir tek oyları bile olsa bu kritik süreçte Hüda-Par’ı tanımadığı halde tezyif edici bir üslupla eleştirme gereği duyması doğrusu garibime gitti.” dedi.

Hüda-Par’ın Doğu ve Güneydoğu’da yabana atılmayacak bir gücü olduğunu herkes bildiğini belirten Metiner, “Batı’da da güçleri yok değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Reis’i alenen desteklediler. 15 Temmuz gecesi bütün taraftarlarıyla her yerde meydandaydılar. Ölümüne bir direnişin içindeydiler. Bütün bunların bizim nezdimizde elbette değeri büyüktür.” dedi ve Ardıç’a “Diyelim ki Hüda-Par’ın Ardıç’ın deyimiyle sıfır bilmem kaç oyu olsun. Buna vurgu yapmanın anlamı ve gereği nedir?” diye sordu.

Hüda-Par’lıların Ardıç’ın yazısıyla AKP arasında bağlantı kurmalarını veya Erdoğan’a gönül koymalarının yanlış olduğunu söyleyen Metiner, “Ardıç’ın yazdıkları son tahlilde kendi kişisel görüşleridir. Ardıç, Sabah’ta yazıyor diye dedikleri AK Parti’nin tavrı biçiminde anlaşılmamalıdır. Reis’i ve AK Parti’yi temsil makamında olanlar bellidir.

Bir tek onların dedikleri üzerinden Reis’in ve AK Parti’nin durduğu yer tartışılabilir. Ardıç’ın dediklerini şayet Hüda-Par’lı kardeşlerimiz Reis’in veya AK Parti’nin kendilerine yönelik düşünceleri olarak okuyup karşıt bir duruş sergilerlerse hatalı davranmış olurlar.” diyerek şeriatçı partinin oy desteğinden vazgeçmemesini istedi. (VAN EXPRES)

Editör: Wan Haber