Programda konuşan HÜDA-PAR Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gevaş ve Gürpınar ilçelerinde düzenlenen programlarla HÜDA-PAR Gevaş Belediye Başkan Adayı Fetullah Botan ile Gürpınar Belediye Başkan Adayı Levent Dalgın tanıtıldı. Gevaş Atatürk Caddesi üzerinde bulunan parti binasının önünde gerçekleştirilen açılış ve aday tanıtım programı Kur’an-Kerim tilavetiyle başladı. Açılış ve aday tanıtım programlarında konuşan Hür Dava Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, halkın malı olan belediyelerin israf, yolsuzluk ve rüşvetin pençesinde olduğunu belirterek, kangren haline gelen bu sorunun yönetimlerin el değiştirmesine rağmen varlığını sürdürdüğünü söyledi.

“NİÇİN YARATILDIĞINI BİLMEYEN NASIL YAŞAYACAĞINI DA BİLEMEZ”
HÜDA-PAR’ın siyaset anlayışının İslami ve insani olduğunu ifade eden Oğuz, “İslam fıtrat dinidir. Dolayısıyla İslami değerler insanlığın fıtratına uyumlu değerlerdir. Parti olarak esasen yapmak istediğimiz insanlığın fıtratına ve özüne dönmesi için siyaset alanında çalışma yapmaktır. Niçin yaratıldığını bilmeyen nasıl yaşayacağını da bilemez. HÜDA-PAR bir öze dönüş hareketidir aslında. İnsanlığın fıtratına dönmesi halinde gerçek mutluluğu, dünya ve ahiret saadetini elde edebileceğine inanıyoruz” dedi.

“HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR”
Dürüst, siyaset, gerçek adalet şiarıyla başladıkları siyasi hayatlarını yerel yönetimler de dürüst belediyecilik gerçek hizmet şiarıyla sürdürdüklerini dile getiren Oğuz, şunları söyledi:
“Hür Dava Partisi olarak yerel yönetimlerde halkımıza canı gönülden hizmet etmek istiyoruz. Partimizin belediyecilik anlayışına göre; Halka hizmet hakka hizmettir. Hz Muhammed (sav) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor: 'Bir kavmin efendisi onun hizmetkarıdır.' Bu nedenle Hüda Par’ın belediyecilik anlayışında belediye başkanı ve belediye çalışanları halkımızın hizmetkarıdır. Bizler halkımıza yük olmaya değil halkımızın sırtındaki yükü almaya geliyoruz. Yine partimizin belediyecilik anlayışına göre; belediyeler partizanlığın değil hizmetin yeri olmalıdır. Bu bilinçle de dini, dili, mezhep ve meşrebi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun, bize oy versin veya vermesin ayırım yapmaksızın halkımızın her kesimine hizmet edeceğiz.”

“HÜDA PAR’IN GÜNEŞİ ADALETİN GÜNEŞİ OLACAK”
Dünya ve ahiret saadetinin ancak İslami ve insani değerlerin hayatımızın her alanında hakim olmasıyla mümkün olacağını aktaran M. Mehdi Oğuz, “İslami değerleri nasıl ki evlerimizde, camilerimizde yaşıyorsak bu değerleri sokağımıza, okullarımıza, belediyelerimize ve bütün kurumlarımıza da taşımamız gerekiyor. Vallahi tek kurtuluş yolumuz budur. Bunun için bütün halkımızı dünya ve ahiret saadeti için elbirliği ile çalışmaya davet ediyoruz. HÜDA-PAR’da birleşmeye davet ediyoruz. Hak ve adaletin kaynağı olan İslami değerlerin hâkim olması için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Çalışma bizden başarı Allah’tandır. Eğer güneşin doğma vakti gelmişse kimse ona engel olamaz. HÜDA PAR’ın güneşi adaletin güneşi olacak inşallah” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber