HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesine yönelik uygulamanın ardından HDP Merkez Yürütme Kurulu dün olağanüstü toplandı. Toplantıda Ankara’ya “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” başlatma kararı alındı. Yürüyüşün hangi kentlerden başlatılacağının yapılacak görevlendirmelerin ardından HDP Sözcüsü Ebru Günay tarafından açıklanması bekleniyor.
 
Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’ın haberine göre, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında gerçekleşen toplantıda yapılan tartışmalarda, 3 vekile yönelik uygulamanın “hem Kürt halkının iradesine hem de tüm muhalefet güçlerine yönelik siyasi darbe olduğu” değerlendirmesi öne çıktı.

Meclisten çekilme konusu gündemde değil

“Meclis’ten çekilme” tartışmalarının parti gündeminde olmadığı vurgulanan toplantıda, “esas meşru olmayan gücün AK Parti-MHP iktidarı olduğu” ifade edildi. Yürütülen tartışmalarda iktidarın, “Meclis’i bağlamından kopararak, işlevsiz hale getirmek istediği” ve bu yüzden “tüm demokrasi güçlerinin birleşerek, iktidarı düşürmesi gerektiği” değerlendirmesi yapıldı.

HDP Sözcüsü Günay açıklayacak

MYK toplantısında ayrıca Türkiye’nin farklı bölgelerinden Ankara’ya yürünmesi kararı da alındı ve “Darbeye karşı demokratik mücadele programı” tartışıldı. “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” ile yapılacak Ankara yürüyüşünün hangi kentlerden başlatılacağı partinin yapacağı görevlendirmelerin ardından HDP Sözcüsü Ebru Günay tarafından açıklanacak. Meclis ve sokakta çeşitli eylem ve etkinlikler yapacağı belirtilen HDP ayrıca siyasi partiler ve kitle örgütlerinin de aralarında yer aldığı kurumlara ziyaretler gerçekleştirecek. Duvar

Editör: Wan Haber