Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014 yılı ekim ayındaki Kobane eylemlerine yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 25 Eylül Cuma günü gözaltına alınan ve dün gözaltı süreleri 4 gün daha uzatılan HDP'li siyasetçilerin, Ankara TEM'deki sorgusu sürüyor. Gözaltında zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan ve tedavisinin ardından yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen siyasetçilerden Ayhan Bilgen, haklarındaki gözaltıyı protesto için Kars Belediye Başkanlığı'ndan istifa edeceğini duyurdu.

'DEMOKRASİCİLİK OYNAYACAK YAŞI GEÇTİM'
Bilgen'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Ben demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim. Türkiye'nin koşulları da oyun oynanacak bir ortama sahip değil. Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa belediye başkanlığı görevimden istifa edeceğim.

5 PARTİ YENİ BİR YÖNETİM OLUŞTURABİLİR
Kars, kendisini yönetecek liyakattadır. 1,5 yıldır oy birliği ile karar alma olgunluğu gösteren bir mecliste 5 parti uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabilir. Herkes seçimlerde şehri yönetmeye talip olduğuna göre şimdi kimse sorumluluktan kaçmamalıdır. Bu bir mevzinin terkedilmesi değil, seçim kampanyasında söylediğimiz gibi ortak yönetimle demokrasi sınavının verilmesidir. Tutuklanırsam 3. kitabımı yazmak, tutuklanmazsam kooperatif çalışmalarına katkı sunmak, belediye başkanlığından daha az önemli değildir.

KADIN BAŞKANLA BİR EŞİK AŞILIR
Bu süreçte bize oy veren vermeyen tüm hemşerilerime, başta saha personeli olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Kars'ta bir kadın belediye başkanı ile yola devam edilirse, sadece siyasal değil, toplumsal bir eşik aşılmış olur. Hiçbir şey eskisi gibi olmamalı! (Duvar)

Editör: Wan Haber