HDP Yerel Yönetimler Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Ayhan Eren’in “tehdit ve korku siyasetine boyun eğdiği” ve “partinin program ve tüzüğüne ters düştüğü” ifade edilerek, istifasının istendiği belirtildi.

"HALKA KARŞI SIRTINI DÖNMÜŞTÜR"

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Ayhan Eren, tehdit ve korku siyasetine boyun eğmiş, toplumcu belediyecilik pratiğini ve demokratik bir işleyişi belediye içinde işletmemiştir. Bireysel menfaatleri doğrultusunda iradesini faşizme teslim etmiştir. Her şeyden önce gösterdiği bu zayıf ve işbirlikçi tavrı ile kendine, ailesine ve sorumlu olduğu halka karşı sırtını dönmüştür. Partimizin program ve tüzüğüne ters düşmüştür. Halkımıza ve Kozluk halkına bu saatten sonra şeffaf, demokratik ve katılımcı bir hizmet sunacağını düşünmüyoruz. Kozluk halkı da kendisinden sadece tek bir şey beklemektedir. O da faşizmin saldırılarına karşı iradelerini savunamayıp, boyun eğdiği için bulunduğu makam olan belediye başkanlığından istifa etmesidir.”

KOZLUK HALKINDAN ÖZÜR DİLENDİ

Açıklamada ayrıca, Eren’i aday gösterdikleri için Kozluk halkından özür dilenirken, “Halka hizmet anlayışı ile üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye de devam edeceğiz” denildi. 
 

Editör: Wan Haber