Bilindiği gibi iki gün önce HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk gergerlioğlu'nun dokunulmazlığı kaldırılmış ve milletvekilliği düşürülmüştü. Hemen akabinde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Anayasa Mahkemesi'ne HDP'nin kapatılmasına ilişkin davayı açmıştı. HDP'nin kapatılıp kapatılmayacağı bir kenarda Dursun. Özellikle de Bekir Şahin ismi son birkaç gündür arama motorlarında sıklıkla araştırılan isimlerin başında geliyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin 16 Aralık 2013 tarihinde yargıtaya üye olarak seçilmiştir.

Bekir Şahin Adaylar Arasında 4. Sırada Yer Alıyordu!

Bekir Şahin, 4 Haziran 2020 tarihinde Yargıtay büyük Genel Kurulu tarafından gösterilen adaylar arasından 4. sırada bulunmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığı'na seçilmiştir.

Anayasaya göre, Yargıtay başsavcıları, Yargıtay genel kurulunda yapılan seçim sonucunda ilk 5'e giren adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor.

Bekir Şahin Kimdir?

Yargıtay Başsavcılığı sitesinde bulunan bilgilere göre, HDP'ye kapatma davasını açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, 1 Mart 1960 senesinde Çorum mecitözü'nde dünyaya gelmiştir. Çorum İmam Hatip lisesini tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi hukuk Fakültesinden 1986 senesinde mezun olmuştur, askerliğini Ankara Etimesgut'ta kısa dönem olarak bitirmiş ve İzmir ile Çorum hakim adayı olarak mesleğe başlangıç yapan Bekir Şahin; sırası ile Batman Gercüş, Kastamonu Küre, Aydın Çine hakimliği, Ağrı Doğubeyazıt Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Adana hakimliği ve Adana Ağır Ceza Mahkemesi görevlerini yürütmüştür.


 

Editör: Wan Haber