HDP ve DBP Van İl Başkanlıkları HDP il binasında düzenledikleri ortak basın toplantısında yardım kampanyasıyla ilgili açıklamalarda  bulundular.  Basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, Rojava ve Şengal ile Yardımlaşma ve Dayanışma Koordinasyonu sözcüsü Metin Alma katıldı.

Toplantıda konuşan Şengal ile Yardımlaşma ve Dayanışma Koordinasyonu sözcüsü Metin Alma, Rojava’da tüm dünyaya örnek olacak yeni bir modelin inşa edildiğini belirterek, “Egemen güçlerin desteğiyle DAİŞ çeteleri Rojava’da hayat bulan yeni modele karşı saldırılar gerçekleştirdi. 134 gün süren direniş sonrası Kobani özgürleştirildi. Şimdi özgürleştirilen Kobani’ye geri dönüşlerin sağlanması ve yeniden inşa edilebilmesi için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Tüm halkların bu kampanyaya destek vermesi gerekiyor" dedi.

HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Kobani’nin yeniden inşasını sağlama ve yaralarını sarma amacıyla HDP ve DBP tarafından başlatılan yardım kampanyasının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıstıran'da "Kobani'yi en zor günde yalnız bırakmayan Van halkının yeniden inşa konusunda da Kobani halkına destek olacağız" dedi.

Editör: Wan Haber