Van’da 14 belediyenin 10 tanesini kazanan HDP,  seçim zaferini vatandaşlarla bilikte il binasında kutladı.

Kutlamaya HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bedia Özgökçe, Mustafa Avcı, İlçe Belediye Eş Başkanları, DTK temsilcileri, TJA aktivistleri ve yaklaşık bin kişi katıldı.


ÖZGÖKÇE: BAŞARI HALKIMIZINDIR

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan yaptığı konuşmada, “Bu başarı bizim, bu başarı halkımızındır. Tarihten aldığımız güçle, sizin umut'la geleceğe baktığınız yürekleriniz demiştik. Martın sonu Bahar oldu. 1 Nisan'a güzel uyandık hep birlikte umutla uyandık. Sevgili halkımız burukluğumuz var elbette… 14’te14 demiştik, çünkü Van halkının iradesi ve potansiyeli de 14 belediyeyi de kazanır. Biz bu kararlılığı Newroz alanında gördük, Beşyol’da yaptığımız final mitingde halkın katılımda gösterdiği iradesi, duruşu ve sahiplenmesini gördük. Bu potansiyel Van hakkında var, Bizlere düşen mutlaka telafi etmektir. önümüzdeki süreçte de pratik adımlarla bunu telafi edeceğiz ” diye konuştu.

ÖZGÖKÇE: BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

1 Nisan itibariyle tablonun orta da olduğunu ifade eden Özgökçe, “HDP’nin stratejisi, HDP’nin izlediği yol, Türkiye demokrasisine alan açmış, bütün halklara alan açmış, nefes aldırmış artık 1 Nisan itibariyle Türkiye’de geleceğe umutla bakan çok büyük bir topluluk Türkiye halkları var. Seçimlerin yönetimlerle değiştiğini, belediye gibi yönetimlerde çoğunluğun işaret ettiği yönetir. Birlikte yöneteceğiz dediğimiz demokrasiyi hayata geçirmek için sizlerle birlikte yönetmek için sizlerden yetki aldık. Birlikte yöneteceğiz, halkla birlikte ve halkımız için, herkesin ve her kesimin yönetimi ve belediye başkanları olacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sizden aldığımız güçle, özgüvenle imkânları sizler için seferber edeceğiz, yine hizmet üreteceğiz. Belediyeler halkındır, halka teslime edeceğiz. Bütün Türkiye’de elde ettiğimiz başarıdan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Hep birlikte başardık, sizlerle başardık.” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, 31 Mart’ın Türkiye halkları için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Avcı; HDP halkların umududur, HDP Van'da yaşayan herkesin partisidir. Belediyelerimizde tüm Van halkının belediyesi olacaktır.” Diye konuştu. Konuşmaların ardından kutlamalar çekilen halaylarla son buldu.

Kaynak:Vanhaberdar

Editör: Wan Haber