31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri yaklaşırken, Van’da seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılan HDP’de seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleri, aile ve köy ziyaretleri ile sürdürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında İpekyolu’nda 2 mahallenin seçim bürosu açılırken, Çaldıran, Edremit ve Saray’da halk toplantıları, kadın buluşmaları düzenlendi.

İPEKYOLU

HDP İpekyolu İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Süphan ve Cevdet Paşa Mahallesinde iki seçim bürosunu düzenlenen şölenle açtı.

hdp_van_yerel_secim_calismalarina_hiz_verdi_h12134_2d2cf.jpg

Açılış şenliklerine HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanları Öznur Bartın, Bahattin Karaman, Belediye Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt, Azim Yacan ve halk katıldı.

İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Şehzade Kurt, Kürt halkının oldukça zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Kurt, halkın 31 Mart’ta kayyumları Ankara’ya geri göndereceğini ve tecrite son vererek iradesine sahip çıkacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, açılış kurdelesini kesti.

SARAY

Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman’da seçim çalışmaları kapsamında Saray’da kadın buluşmalarına katıldı.

52422285_965507146975722_4051983.jpg

Kayyumların atanır atanmaz kadın kurumlarını kapattığını vurgulayan Eş Başkan Adayı Caziye Duman, “ Kadın düşmanı bu zihniyete 31 Mart’ta gereken cevabı kadınlar verecek” diye konuştu.

ÇALDIRAN  

HDP Çaldıran Belediye Eş Başkan Adayları Leyla Atsak ve Faruk Demir’de köy gezilerinde halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Kayyum Belediyelerinin kış aylarında bilinçli bir biçimde kapanan köy yollarını açmadığını belirten köy sakinleri, “ Onlara halkın belediyesini zorla almanın ne demek olduğunu 31 Mart’ta göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.

EDREMİT

Van’ın Merkez ilçelerinde Edremit ise seçim çalışmalarını mahalle ziyaretleri ile sürdürdü. Emin Paşa Mahallesi’nde ailelerle bir araya gelen Belediye Eş Başkan adayı Gülcan Kaçmaz, “ Halkımız çok ağır bedeller ödedi ve bugün de ödüyor. Halkımıza bedel ödetmeye çalışanlara en iyi cevabı 31 Mart’ta son vereceğiz ve tüm yıkım-talan-gasp politikalarını boşa çıkarağız.” Dedi. (Van Ekspres)

Editör: Wan Haber