Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van’da seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında HDP’li adaylar köy ve esnaf ziyaretleri ile halkla buluştu. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken HDP’nin seçim çalışmaları da artarak sürüyor. HDP’liler bugünde Van’ın hemen hemen her noktasında halkla bir araya geldi ve onlara seçimlerin önemini anlattı.

SARAY

HDP Saray Belediye Eşbaşkan adayları esnaf ve halk ziyaretinde bulundular. Saray Belediyesi Eşbaşkan adayları Caziye Duman Şahabettin Bilmez ve beraberindekiler Saray ilçe merkezinde üzerinde ''Ya me ye'' yazılı broşürleri dağıtarak esnaf ve halk ziyaretinde bulundular.

ipekyolu3_1-001.jpg

Halkın ve esnafların yoğun ilgi gösterdiği Eşbaşkanlara Şaredariya Seravê ''Ya me ye'' diyerek zafer mesajını verdiler.

EDREMİT

Edremit Belediye Eş Başkan Adayımız Gülcan Kaçmaz ve Medeni Özer, esnaf ziyaretinde bulundu ve genel sürece ve seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Esnaf ziyaretinde konuşan Gülcan Kaçmaz, “ 31Mart’ta daha sık görüşeceğiz. Taleplerinizi bize söyleyin lütfen. Edremit Belediyesi halkın belediyesidir ve gaspçılardan belediyemizi geri alacağız. Söz sizindir” dedi.

edremit3.jpg

GEVAŞ

Gevaş Belediye Eş Başkan Adayımız Veysi Şeker, köyleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Köylülerle sohbet eden Şeker, yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Şeker, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan tek çıkış yolunun 31 Mart seçimleri olduğunu söyledi.

İPEKYOLU

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı, bugün seçim çalışmaları kapsamında İpekyolu’’nda esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf ziyaretine İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan’da katıldı.

Ziyaret sırasında esnaflar, ülkede ki ekonomik krize dikkat çekerek ‘ Vatandaş para yok, bizde iş yok’ ifadelerini kullandı.

ipekyolu3_1.jpg

Esnafa hitaben konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı’da, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal olarak tıkandığını belirterek, bu tıkanıklığın 31 Mart’ta aşılacağını söyledi.

Avcı, “ Önümüzde büyük bir fırsat var ve bu fırsatı değerlendirelim” diye konuştu.

MURADİYE

Muradiye Belediye Eş Başkan Adayları Leyla Balka ve Yılmaz Şaran’da köy ve hasta ziyaretlerinde bulundu. Balka ve Şaran, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. (Van Haberdar.)

Editör: Wan Haber