Parti binası önünde düzenlenen mitingde, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde HDP Van Milletvekili adayları Figen Yüksekdağ, Lezgin Botan, Yurdusev Özsekmenler, Adem Özcaner, Tuba Hezer, Musa İtah, Remzi Özgökçe ve Yeliz Yıldırım partilere tanıtıldı. Mitingde açılış konuşmasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, seçim sürecinin başladığı günden itibaren partiye başvuruda bulunan 92 aday adayına teşekkür ederek, “Bu medeni cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyoruz. Bu arkadaşlarımız bizim gönlümüzün vekilleridir. Bunun yanında iki dönemdir parlamentoda sizin emanetinize her şekilde sahip çıkan vekillerimize de teşekkür ederiz. Van’da 2007 seçimlerinde 2 vekil çıkardık. 2011 seçiminde bu sayı 2’ye katlayarak 4 vekil meclise gönderdik. Önümüzdeki seçimlerde de 8 vekil çıkaracağız” dedi.


HDP Van Milletvekili Adayı Adem Özcaner’in Kürtçe konuşmasının ardından kürsüye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Van Milletvekili adayı Figen Yüksekdağ ise, Kürt halkının coşkusunu, haklılığını, davasını temsil etmenin ve davaya hizmet etmenin kendileri için amaçların en büyüğü olduğunu belirtti. Kürt halkının bugüne kolay gelmediğini ifade eden Yüksekdağ, “Bugün Ortadoğu’nun, Mezopotamya’nın dört bir yanında güneş artık halklarımız için doğuyor. Artık düne kadar kaybetme yazgısına mecbur etmeye çalıştıkları halkımız, her yerde kazanıyor. Rojava’da, Kobani’de, Şengal’de ve Mağmur’da kazanıyor. Bize dün dar ettikleri topraklarımızda, bütün Kürdistan ve Türkiye halklarının eşitlik, kardeşlik üzerine kurulu anayurdunu inşa ediyoruz. Birleşerek inşa ettiğimiz bu anayurdumuzda yeni bir yaşamı da kanımızla, canımızla, emeğimizle büyütüyoruz. Bugün bu yeni yaşama ve birleşik anayurdumuza canını feda eden bütün şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyorum. Eğer bugün halkımız dört bir yanda bütün halklarının kaderini değiştiriyorsa özgürlük ekmek adalet, eşitlik ve haklılığın zaferini inşa ediyorsa bugüne kadar canını feda eden şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimize ve başkan Öcalan’a verdiğimiz sözü asla unutmayacağız. Biz direnişin elçilerine ve sözcülerine, barışın elçilerine ve sözcülerine verdiğimiz sözü bu zamana kadar tutuk bundan sonrada tutacağız. Van’da da çok büyük kazanarak tutacağız bu sözü” dedi.


Van’ın eskiye göre daha güçlü, daha coşkulu ve daha kararlı olduğunu belirten Yüksekdağ, “Bu topraklar nice saldırılar nice baskılar gördü. Van bir taraftan yaralandı. Depremde nice canlarımızı yitirdik.Özgürlük mücadelesinde bugüne kadar halkımıza karşı sürdürülen bu kirli savaşta nice evlatlarımızı şehit verdik. Bu topraklar acının, zulmün bin türlüsünü gördü. Ama bu topraklar ve bu toprağın insanları asla ve asla boyun eğmedi. Bugünde boyun eğmeyen bir halkın geleceğe yürüyüşünü başlatıyoruz. Geleceğe yürüyüşümüzü Van’da başlattık. Bu uğurlu yürüyüşümüze herkes şahit olacak. Bütün Türkiye halklarının yüzü gülecek. Daha fazla kazanarak zaferlerimizi ilan edeceğiz. Ekmeğe, işe, adalete, özgürlüğe bütün insanlar doyacak. Bizim sözümüz budur. Bu söz, bizim şeref sözümüzdür” ifadelerini kullandı.

Yeni bir yaşam, yeni bir ortak ve demokratik vatan kurmak için yola çıktıklarını da sözlerine ekleyen Yüksekdağ, “Bu yolda hiçbir engeli tanımadığımız gibi, onların çürük, çalık barajını da asla tanımayacağız. Gelsinler, görsünler. Bu coşkun nehri hangi baraj durdurabilir ve hangi baraj bu coşkuya, bu akışa kelepçe vurabilir. Hiçbir baraj, hiçbir bent halkımızın bu coşkulu akışını ve yeni yaşama yürüyüşünü durduramayacak. Bizler kol kola verip yeni bir siyaseti ve yeni bir yaşamı inşa edeceğiz. Yolumuz açık olsun. Biz kazanacağız buna emin olun” şeklinde konuştu.

Mitinge HDP Van Milletvekili adaylarının yanı sıra Van Büyükşehir Belediye Eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür, Kemal Aktaş, HDP ilçe eş başkanları ve partililer katıldı.

3-205.jpg

4-155.jpg

5-105.jpg

6-060.jpg

Editör: Wan Haber