Van Ekspres - Seçim çalışmalarını sürdüren HDP eş başkan adayları, Van'ın Çaldıran ve Saray ilçesinde seçim bürosu açtı.

Muradiye ve Çatak'ta yağan kara aldırış etmeyen adaylar, kapı kapı çalarak 31 Mart'ın önemini anlattı. 

HDP Çaldıran seçim bürosunun açılışına HDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, HDP-DBP İl Eş Başkanları, Çaldıran HDP İlçe Eş Başkanları, Çaldıran Belediye Eş Başkan Adayları Leyla Atsak, Faruk Demir  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

66985993_33d7_4aa8_92e1_c2c791db.jpg

Burada halka hitap eden Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan,  “ Halkımız partisini bağrına basmıştır. Bu coşku ile bizleri karşılayan, sesimizin ulaştığı, bizi dinleyen saygı değer halkımız, Van’ın her yanında seçim kampanyamızı sürdürüyor. Seçim kampanyamız sırasında her zaman ki gibi keyfi uygulamalarla engellerle karşılaşıyoruz. Daha Çaldıranın girişinde konvoyumuzun şehre girişi engellendi. Belli ki korkuyorlar….

Çaldıran halkı her zaman gibi işte yine bağrına basıyor. Başka partilere neden bu uygulamayı yapmıyorlar…

Diğer partilerin karşısında esas duruşa geçiyorlar. Bizi halkımızdan miting alanlarından uzaklaştırmaya yönelik hareketlerde bulunuyorlar. Partimizin önünü açın, barışın yolunu açın bakın ülkemiz nasıl refaha kavuşuyor. İşte 31 Mart’tan sonra birlikte yöneteceğiz, birlikte kazanacağız. Çünkü; el ele verdik mi hiçbir gücün karşımızda duramaz. Her türlü sandık hilesine karşı dikkatli olacağız, sandık irademize sahip çıkacağız. Mutlaka kazanacağız. Van Ya meye” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi kesildi ve halaylar çekildi. HDP Saray seçim bürosunu düzenlenen kitlesel bir törenle açtı.   Seçim  bürosunun  açılışına  Van  Büyükşehir Belediyesi Eş başkan adayı Mustafa Avcı  ve beraberindekiler, Saray Belediyesi Eşbaşkan adayları Caziye Duman Şahabettin Bilmez,  HDP il, ilçe yöneticileri  ve çok  sayıda  halk  katıldı.

Açılış töreninde konuşan  Caziye Duman;  ''Tüm  baskı  ve  yıldırma  politikalarına  rağmen kürt  halkının   birlik  ve  beraberlikleri   bu  gün  burada  olduğu gibi yine  ortadadır.  Bizlerin yönetimiyle halkın  Belediyesi  halkın evi  olacaktır. Bizler   hep  birlikte  Saray’ı  değiştirip  güzelleştirmeye geliyoruz'' diye konuştu.  (Van Ekspres)

 

Editör: Wan Haber