Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında 15 Haziran tarihinde bir kolu Edirne, bir kolu ise Hakkari'den başlayacak olan “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” hazırlıkları devam ediyor. Yürüyüşe katılacak olan HDP'liler birçoğu Hakkari'ye ulaşırken, yürüyüşe katılacak milletvekili, MYK, PM üyeleri, belediye eşbaşkanları ve parti örgütlerinin tamamının ise 14 Haziran pazar günü kentte olması bekleniyor. 

YÜRÜYÜŞÜ ZILGIT VE ALKIŞLARLA BAŞLATACAK

Hakkari merkezde 15 Haziran tarihinde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun katılımıyla başlayacak olan yürüyüş, 1 kilometre olacak. HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, yürüyüş için günlerdir mahallelerde çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yine yürüyüş ile ilgili sivil toplum örgütleri ve kentin önde gelenleriyle de bir araya geldiklerini söyledi. Kaya, "Şuan çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Yaptığımız çalışmayla tüm ilçelerden halkımızı yürüyüşe katacağız. Bu yürüyüşün başlangıç noktası olan kentimizde çok güçlü bir katılım sağlayacağız. Kent merkezinden 1 kilometre boyunca yürüyerek bu demokrasi yürüyüşünün startını vereceğiz. Alkış ve zılgıtlarla Hakkari halkının sesini tüm halklarımıza ulaştıracağız" dedi. 

VAN BULUŞMAYA HAZIR

Hakkari'de bir kilometrelik yürüyüşün ardından konvoy Van'a doğru yola çıkacak. Vanlılar ise heyeti Van-Gürpınar-Gevaş yol ayrımında bulunan Hitit Tesisleri'nde karşılayarak kente merkezine doğru kalabalık bir konvoyla hareket edilecek. Kent merkezine ulaşan heyet HDP Van İl örgütüne geçerek burada ilk buluşmayı gerçekleştirdikten sonra günü tamamlayacak. Heyet 16 Haziran günü de 15 ayrı guruba bölünerek halk buluşması, esnaf, STÖ ve ilçe ziyaretleri yapacak. 17 Haziran günü ise HDP'li heyet kalabalık bir kitle ile Musa Anter Parkı'ndan Bitlis'e uğurlanacak. HDP İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, "Hakkari'den gelen heyeti karşılayarak uzun bir konvoyla kent merkezine geleceğiz. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı. O gün Van halkının güçlü bir karşılama yapacağına inanıyoruz.  Sonraki gün gelen heyetler ile yerelde arkadaşlarımızın oluşturacağı gruplar ilçe, esnaf ziyareti, STK ziyareti yapacak. Haziran 17'sinde ise yine kalabalık bir kitle ile heyeti Bitlis'e doğru uğurlayacağız. Halkımızın gerekli sosyal mesafe ve maske önlemi alarak bu yürüyüşümüze katılmalarını bekliyoruz" diye konuştu. 

Van'ın ardından da HDP'liler yine güzergahlarında bulunan Bitlis'te de bir dizi etkinliklere katıldıktan sonra Diyarbakır'a doğru yola çıkılması bekleniyor. HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Rumet Dursun ise, "Van'dan gelen heyeti kentimizde güçlü bir kitle ile karşılayacağız. Bitlis konvoy için geçiş güzergahı olduğu için tüm halkımızla birlikte heyeti caddelerde karşılayarak selamlayacağız. Tüm halkımızı heyetimizi karşılamaya ve destek vermeye çağırıyoruz" dedi. MA

Editör: Wan Haber