31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde bölgedeki 20 il merkezi ile bağlı ilçe ve beldelere göstereceği eş başkan adaylarının büyük bir bölümünü parti tarafından geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Açıklanan bu listeye kimi yeni merkezler eklenip, yine farklı nedenlerle değiştirilen eşbaşkan adayları dahil edildi. Listeye göre, HDP’nin diğer Kürt siyasi partileriyle kurduğu ittifak doğrultusunda daha önce Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Necla Tamriş ile birlikte eşbaşkan adayı olarak gösterdiği Ozan Kardaş’ın ismi yeni listede yer almadı.

Edinilen bilgilere göre, Ozan Kardaş’ın ortaya çıkan kimi sosyal medya paylaşımlarının parti tabanında yol açtığı rahatsızlık, ittifak kurulan diğer partilere aktarıldı. Kardaş konusunda iletilen bu rahatsızlık doğrultusunda ittifak partilerinden yanıt beklendiği, bu yanıt doğrultusunda adım atılacağı belirtildi.

Son listeye göre ayrıca, HDP toplam 41 merkezde doğrudan kadın kotası uygulayacak. Kadın kotası uygulanacak olan bu merkezler arasında Van Büyükşehir Belediyesi ile Dersim ve Siirt belediyeleri de yer alıyor.

HDP’nin seçime katılıp, eşbaşkan adayı göstereceği il, ilçe ve beldeler şöyle:

Van Van Büyükşehir Belediyesi: Bedia Özgökçe Ertan - Mustafa Avcı

İpekyolu: Şehzade Kurt - Azim Yacan

Edremit: Gülcan Kaçmaz Sağyiğit - Seyfettin İtah

Özalp: Dilan Öğrenci - Yakup Almaç

Çaldıran: Leyla Aksak - Faruk Demir

Başkale: Şengül Polat - Erkan Acar

Gürpınar: Rojbin Akdağ- Kemal Güler

Gevaş: Melek Arapoğlu- Veysi Şeker

Çatak: Esra Babur - Murat Bozdemir

Tuşba: Ayşe Minaz / Yılmaz Berki

Muradiye: Leyla Balkan /Yılmaz Şalan

Erciş: Yıldız Çetin / Mahmut Pala

Saray: Caziye Duman /Şahabettin Bilmez

Bahçesaray: Gülistan Önver /Garip Aykut - (VanEkspres)

Editör: Wan Haber