HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. İşte HDP'li Sarısaç'ın Bayram Mesajı:

Ramazan Bayramı’nı; birçok ülkeyi ciddi bir şekilde etkileyen Koronavirüs salgını şartlarında karşılıyoruz. Öyle ki salgın nedeniyle bugüne kadar milyonlarca insan hastalanırken yüz binlercesi ise hayatını kaybetmiştir. Aynı şekilde Van’daki halkımız da salgından halen büyük oranda etkilenmektedir. Fakat mevcut karantinaların sona ermesi, vaka sayılarının sıfırlanması bizim elimizde. Bunun için de bayram günlerinde, maske kullanımını ve sosyal mesafe kuralını ihmal etmemeliyiz. Çünkü virüs, en çok rehavete kapılıp da önlem almadığımızda yayılıyor. 

Bunun yanında dünyanın birçok coğrafyasında mazlum halkların özgürlük, demokrasi ve adalet özlemi de devam etmektedir. Çünkü salgının gölgesinde kalsa da işgal, sömürü ve zulüm düzeni sürmektedir. Bu nedenle kadınların ve gençlerin katledilmediği, çocukların her türlü şiddetten uzak olduğu, hiç kimsenin topraklarından sürgün edilmediği, adaletin ve barışın sağlandığı, kin ve nefret tohumların ekilmediği bir dünya idealiyle dayanışmayı büyütmek elzemdir. 

Bu vesileyle barış ve kardeşlik için edilen tüm duaların kabul olması temennisiyle halkımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.
Murat SARISAÇ
HDP Van Milletvekili

Editör: Wan Haber