HDP  Van milletvekili adayları Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarete HDP Van milletvekili adayları Yurdusev Özsökmenler, Tuba Hezer, Adem Özcaner, Zozan Yeliz Yıldırım, Remzi Özgökçe, Selami Özyaşar, HDP Van eş başkanları Derya Hayva ile Veysi Dilekçi katıldı.  HDP heyetini Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekteri Ferhat Atacan ile başkan yardımcısı Bilal Yücebaş karşıladı.

“Küresünnili toplumunun oyuna talibiz”

Ziyarette ilk konuşan HDP Van Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, Türkiye’de farklı din, ırk ve inanca sahip halkların sorunlarının olduğunu ve sorunların çözülecek yerin de meclis olduğunu belirterek, Küresünniler toplumunun oyuna talip olduklarını kaydetti.

“Halkların, HDP’de yer alması gerekir”

Türkiye’de farklı toplumların büyük acılar çektiğini kaydeden HDP Van Milletvekili Adem Özcaner, gelecekte halkların güzel günler yaşaması amacıyla HDP’nin halklarla ittifak gerçekleştirdiğini belirtti. Özcaner, sistemin farklı inançlara sahip olan halkların din sömürüsü adı altında projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin toplumsal katmanlarında yer alan halkların, kendi rengi ve sesini yükseltmek için HDP’de yer alması gerekir” diye konuştu.

“Kürtler ile ortak yanlarımız var”

Küresünniler’in siyasal taleplerini yakından takip ettiklerini aktaran HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ise, Küresünniler’in aldığı boykot kararına saygı duyduklarını kaydederek, “Van’da farklı halklar yaşıyor. Sizlerde tarihin belirli bir diliminde kendi topraklarınızda uğradığınız baskılardan dolayı buralara geldiniz. Kürtler ile ortak yanlarımız var ve onun için de sizi çok iyi anlıyoruz. Türkiye’de yaşayan tüm farklı halkların adaylarını bünyesinde barındıran HDP’ye destek olmak için sizlerin oylarına talibiz” dedi.

“HDP’nin seçim beyannamesinin önemsiyoruz”           

Ziyaretten dolayı HDP adaylarına teşekkür eden  Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekreteri Ferhat Atacan , HDP’nin seçim beyannamesinin önemsediklerini ve bunun da bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Küresünniler’in seçimi boykot edeceği kararı aldığını belirten derneğin başkan yardımcısı Bilal Yücebaş ise, HDP’nin son yıllarda izlediği politika ile halkların gönlünde yer edindiğini ve ilerleyen zamanlarda ise halkların HDP’ye daha çok destek vereceğini vurguladı. Ziyaretin ardından HDP’liler dernek binasından ayrıldı.

Editör: Wan Haber