MHP ve CHP’nin “çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçelerini, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunmalarının ardından önemli bir gelişme de HDP’de yaşandı. HDP de uzun istişarelerin sonucu Cumhurbaşkanlığı için adayını belirledi. HDP, Köşk adayını yarın saat 13.00’da Ankara Neva Palas Otel’de düzenleyeceği tanıtım toplantısıyla açıklayacaklarını duyurdu.

HDP’nin Köşk adayı olarak Selahattin Demirtaş’ı açıklaması bekleniyor. Öte yandan, AKP de Köşk adayını salı günü açıklayacak.

HDP'nin MYK görev dağılımı belirlendi

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) görev dağlımı belli oldu.

HDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Parti Meclisi ve MYK toplantısı'nda  seçilen MYK ve MYK içi iş bölümü gerçekleştirildi.

Buna göre, Merkez Yürütme Kurulu'na Ali Ürküt, Alp Altınörs, Altan Tan, Arife Köse, Ayhan Bilgen, Bayram Yılmaz, Berfin Köse, Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Bülent Parmaksız, Can Memiş, Cihan Erdal, Dilek Yağlı, Garo Paylan, Gülfer Akkaya, Gülser Yıldırım, Günay Kubilay, Hatice Altınışık, Hüda Kaya, İsmail Şengül, Meral Danış Beştaş, Nazmi Gür, Pervin Oduncu, Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay, Sezai Temelli, Yurdusev Özsökmenler, Zeki Çelik, Zeynep Karaman, Kenan Kalyon (Fahri Danışman olarak) seçildi.

Bircan Yorulmaz genel koordinatör, Zeki Çelik ise genel sayman olarak belirlendi.

Eş genel başkan yardımcılıkları ve görev dağılımı ise şöyle;

Örgütlenmeden Ali Ürküt, Basın Yayın ve Propagandadan Saruhan Oluç, Yerel Yönetimlerden Yurdusev Özsökmenler, Uluslararası İlişkilerden Nazmi Gür, Seçim İşlerinden İsmail Şengül, Hukuk ve İnsan Haklarından Meral Danış Beştaş, Çalışma Yaşamı ve Sosyal Politikalardan Günay Kubilay, DKÖ Sendikalar ve Partilerle İlişkilerden Alp Altınörs , Genişlemeden ise  Ayhan Bilgen sorumlu oldu.

Editör: Wan Haber