HDP Van’ın İpekyolu ilçesinde Kadın Seçim Bürosunu Cumhuriyet  Caddesi’nde açtı. Kadın seçim bürosunun açılışına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  HDP Van İl Eş  Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Van Milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, İpekyolu Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt, Azim Yacan, DTK Temsilcileri, KJA Aktivistleri ve on binlerce kişi katıldı.

Burada halka hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  Van halkının meydanlarda demokratik iradesini ortaya koyduğunu ifade etti.

Buldan : “Dediler ki Van Belediyesi’ne kayyum atarsak bir daha bir araya gelemezler, Bekir Kaya’yı tutuklarsak bir daha bir araya gelemezler. İşte gelsinler görsünler, Van halkının duruşunu, kararlılığını görsünler. Burada bir kadın bürosunun açılışı olacaktı; ancak buraya sadece kadınlar değil, Van halkı geldi. Hepinize binlerce kez teşekkür ediyoruz. Onur duyuyoruz. İşte bu coşkudur bizi ayakta tutan bize güç veren. Van halkı yaralı bir halktır. Van halkı henüz depremin yaralarını saramamışken aynı acıyı hala yüreğine taşıyor. Depremden sonra Bekir başkanımızın sizin yaralarınızı sarmasına müsaade etmediler. Bekir Kaya Van halkına hizmet ettiği için bugün cezaevindedir. Onun yerine gelen kayyum sizin yaralarınız sarmaz, saramaz. O kayyum buraya geldiği günden beri Van halkının hiçbir iradesini tanımadı, bütün değerlerine hakaret etti. O zihniyet Kürdü inkar eden, yok sayan bir anlayıştır” diye konuştu.

Türkiye’de derin bir ekonomik, siyasal ve toplumsal krizin içinde olduğunu kaydeden Buldan,  “Bu halka yalandan ve iftiradan başka kullanacakları tek bir şey yok ellerinde. Seçim meydanlarında bizleri hedef göstermekten başka ellerinde malzeme yok. Bütün bunları ülkenin içinde bulunmuş olduğu ekonomik krizi kapatmak için yapıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar halkımız görüyor, bu ülkede ekonomik kriz, siyasi kriz var. Bu krizin müsebbibi bu ülkeyi yönetenlerdir, Saray’dır, Cumhurbaşkanıdır, Erdoğan’dır” dedi.

 Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü : “Sandıklardan öyle bir sonuç çıkaracağız ki kayyumlar arkalarına bakmadan gidecekler. Çok yüksek bir oranla Van Belediyesi’ni almak istiyoruz” diyen Buldan, “Van’ı hep birlikte kazanmaya hazır mıyız, bu başarıya hep birlikte imza atmaya var mısınız?” diye sordu. “Evet” cevabı alınca Buldan, “Bu başarı kadınların, gençlerin başarısı olacaktır”

Buldan konuşmasının ardından İl Eş Başkanları ve Belediye Eş Başkan adayları ile seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti.(Kaynak:vanbelediyeleri.com)

Editör: Wan Haber