Wan Haber Merkezi

HDP Van İl Eş Başkanları tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde partimizin Türkiye halkları nezdinde sağladığı büyük başarıyı hazmedemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükumetinin partimize yönelik başlattığı sistematik saldırılar sürüyor. AKP, devletin şiddet aygıtlarını ve çukur medyasını  devreye sokarak, HDP’yi seçmenlerinin gözünden düşürmek ve şiddetle özdeşleştirmek için elinden geleni yapıyor. En üst düzeyden başlayarak partimize, milletvekillerimize, eş başkanlarımıza ve halkımıza yönelik linç kampanyasını sürdüren AKP hükumetinin bu politikalarını kendi çıkarları lehine çevirerek Sultan’ın sofrasına oturmak isteyen  Van’da ki uzantıları da son günlerde yoğun bir çaba içerisine girmiştir. Bu kişilerin yaptığı artık faydacılığı da aşmış tamamen dalkavukluğa dönüşmüştür” dedi.

SOĞANDA VE KAYATÜRK’E SERT CEVAP

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve Milletvekili Burhan Kayatürk’e sert eleştirilende bulunan Dilekçi ve Hayva, HDP’nin şiddetle özdeşleştirme gayreti içinde olduklarını vurgulayarak, “Önce AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda,  Van halkının yüzde 75 oyuyla seçilmiş milletvekilimiz Sayın Tuğba Hezer için ‘Van halkını temsil etmiyor, Hezer sadece teröristlerin milletvekilidir’ diyerek siyasi nezaket ve ahlak sınırlarını zorlayarak Sayın Hezer ve ona oy veren yüzde 75 için ‘Terörist’ tanımlamasında  bulunmuş,  ardından AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk’te, Van Milletvekili olmaktan ötürü hicap duyduğunu söylemiş… Partimizi şiddetle  özdeşleştirme gayretleriyle efendilerinin talimatlarını yerine getirmiştir. Bu zihniyete halkımız son 7 seçimdir her defasında sandıkta gerekli yanıtı vermesine rağmen bundan herhangi bir ders çıkaramayacak kadar yeteneksiz ve basiretsiz olan AKP’nin İl Başkanı ve Milletvekilline soruyoruz: Aylardır Kürt illerinde süren savaş ve yıkım politikalarına, katliamlara karşı tek bir açıklama yapma gereği duymayacak kadar insani değerlerden uzaklaşırken,  partimizi şiddetle özdeşleştirerek kimlere yaranmaya çalışıyorsunuz? Sizler bu yaşananlardan sonra hala nasıl halkımızın yüzüne bakıyorsunuz?  Sayın Kayatürk Van Milletvekili olmaktan hicap duyduğunu söylemiş. Evet bizce de hicap duyun, çünkü Van halkı da sizden hicap duyuyor, Van halkı savaş politikalarını destekleyenlerden hicap duyuyor, Van halkı IŞİD denen barbarların Kürt halkına karşı iki yıldır yürüttüğü saldırı ve katliamlara sessiz kalan ve destek sunan sizlerden hicap duyuyor” ifadelerine yer verildi.

HDP aleyhine karalama kampanyası yürüttüklerini ifade eden Dilekçi ve Hayva, “AKP’nin Van yöneticilerini  sürekli hata yapıp kaybettikleri için sanki o beden onlara ait değilmişçesine ‘Suçlu onlar’ diyerek kendini aklama yönteminden vazgeçmeye çağırıyoruz. Sizler yere düşmüşsünüz ama hala başkası yere düşmüş gibi gülüyorsunuz.  İçinde bulunduğunuz rezil durum ve utanma korkusu sizi siz olmaktan uzaklaştırmış. Bizler bunu çok iyi görüyor ve sizi anlayışla karşılıyoruz. Ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin... Van halkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin kirli politikalarına itibar etmeyecektir. HDP olarak sizin kirli politikalarınıza karşı her platformda mücadelemizi halkımızla birlikte sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

 

Editör: Wan Haber