WanHaber.com - ÖZEL

2011 yılında düzenlenen KCK operasyonlarının ardından 2012 yılında tutuklandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya ve beraberindeki 12 kişinin davası sonuçlandı. Dava'da KCK'ya üye olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Başkan Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. İşte Kaya'nın o açıklaması...

Merhaba,

2009 ve sonrasında gelişen yıllarda KCK adı altında seçilmişlerimize ve halkımıza dönük geliştirilen soykırım operasyonları kapsamında 2012 yılında 12 arkadaşımla birlikte 'Toplumsal barışı bozduğumuz' gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulduk. Yaklaşık bir yıl süren tutukluluğun ardından mahkeme savcısı tahliye talebinde; ‘Şiddet ortamının ortadan kalktığını ve sürdürülen müzakere sürecine katkı olur' diyerek ben ve arkadaşlarımı tahliye etti. Tüm yaşanan KCK tutuklamalarında olduğu gibi, bizim yargılandığımız dava dosyası da tarihin en büyük hukuksuzlukları ile doldurularak, biz Kürt siyasetçilerine karşı adeta bir 'Düşman hukuku' uygulandı. Ancak gel gör ki, bizi hükümetin talimatıyla esir alan mahkeme, yine hükümetin talimatıyla serbest bıraktırdı. Cumhuriyet tarihi boyunca Kürtlerin yargılanması için siyasal mahkemeler kuran zihniyet, bugün de aynı yaklaşımını sürdürerek devam ettiriyor. KCK kapsamında 2009'dan beridir yapılan yargılamalar da bunun en iyi örneğidir. Geçmişte yargılandığımız davaları 'paralel yapının kumpası' olarak niteleyenlerin bizzat o kumpası kurdukları açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bugün bizlere verilen cezalar bu kumpasın kimler tarafından kurulduğunu da en iyi anlatan fotoğraftır.

Şunun bilinmesini isterim ki; bizlere ne ceza verilirse verilsin, ben ve arkadaşlarım, halkımızın önümüze koyduğu haklı ve meşru davasından asla geri adım atmadık, atmayacağız. Bizim ceza almamız; hergün sokak ortasında katledilen hiçbir gencimizin canından, cenazesi bir hafta boyunca sokak ortasında kalan Taybet Ana'nın bize verdiği acıdan, dondurucada bekletilen Cemile'nin acısından, üzüntüsünden asla ve asla daha üzücü değildir, asla da olmayacaktır. Dahası; bizim hakkımızda verilen cezaların, yaşanan bu katliamların yanında konuşuluyor olması bile bizleri derinden üzecektir.

Sonuç olarak, ne cezalar verilirse verilsin, hangi hukuk uygulanırsa uygulansın halkımızın özgürlük mücadelesinin arkasında olacağımızı belirtiyor, halkımızın haklı mücadelesinden zaferle çıkacağına inanıyoruz.

Biz haklıyız ve mutlaka kazanacağız…

En derin saygılarımla

 

Editör: Wan Haber