İlhan Siyahtaş - Vansesi Gazetesi

BDP İl Binasında yapılan basın açıklamasına HDP İl Eş Başkanları, DBP İl Eş Başkanları, HDP-DBP İlçe Örgütleri, TJA, Barış Anneleri Meclisi,  Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ve partililer katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Demokratik Bölgeler Partisi İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, “AKP hükümeti Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklerken, ülkemizi adeta felaketin eşiğine getirmiştir. Son olarak önceki gün El Bab’ta 14 TSK mensubu yaşamını yitirmiştir. Dış politika da iflas eden, AKP hükümeti ülkeyi OHAL rejimi ile yönetmeye devam ediyor ”dedi.

“Halkımızın talebi huzur, demokrasi ve barış içinde yaşamak”

Son 3 ayda 69 Belediye Eş Başkanımız ve aralarında HDP Eş Genel Başkanlarının da bulunduğu 12 Milletvekilimiz tutuklanmıştır. 3 ay içerisinde 3 bine yakın vatandaşımız çeşitli gerekçeler ile hukuksuzca tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Yine “Milli Seferberlik” çağrısıyla HDP binalarına yönelik saldırı girişimleri artmıştır. Böylesi bir durumu asla kabul etmiyoruz.

Türkiye'deki mevcut İktidarın güvenlik politikası ve anlayışı, demokrasi güçlerine, yazarlara, aydınlara, gazetecilere, sivil toplum örgütlerine ve Kürtlere karşı topyekün saldırı üzerine konumlanmıştır. Demokratik ve ilerici güçlere karşı her yönüyle alarm halindedir ve en küçük demokratik hakkın kullanılmasını dahi engellemektedir.

En küçük toplumsal bir tepki, yürüyüş ve miting karşısında büyük bir güvenlik yığılması yaparak devletin tüm güvenlik birimlerini ve enerjisini, bu yönlü kullanmaktan hiç bir beis görmemektedir.

Bununla birlikte ülke her gün ölümlerin ve suikastların yaşandığı bir ülke haline getirmiştir. Mevcut İktidar son birkaç yıldır sürdürdüğü bu politikalarla ülkeyi kaosa sürüklemekten bir an önce vazgeçmelidir. Hem kendi iç barışı, hem de bölge barışı için elzem olan bu yanlışlardan dönülmelidir. Bu anlayış politikalardan vazgeçilmesi istikrar, huzur, demokrasi ve barış ortamında yaşamak isteyen halkımızın talebidir. Umulur ki mevcut iktidar ülkeyi kaosa sürükleyen bu yanlıştan döner” şeklinde konuştu.  

Editör: Wan Haber