CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kanal İstanbul projesini eleştirerek, "Derelerin ıslah edilemediği, binlerce kaçak yapının ıslah edilemediği bir yerde Kanal İstanbul yapacağım demek İstanbul'u kandırmanın ötesinde bir şey değildir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Halıcıoğlu irtibat bürosunu açtı. Partililerle sohbet eden ve pasta kesen Gürsel Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kanal İstanbul projesini eleştiren Tekin, "Sayın Başbakan Kanal İstanbul gibi hayali projelerden önce Ayamama Deresi'nde hayatını kaybeden yurttaşların hesabını versin. İstanbul'da derelerin ıslah edilemediği, binlerce kaçak yapının ıslah edilemediği bir yerde Kanal İstanbul yapacağım demek İstanbul'u kandırmanın ötesinde bir şey değildir" dedi.
Türkiye'de hemen her gün ufak şiddetli depremler olduğunu da hatırlatan Tekin, "Depremle kaşı kaşıya olduğumuz bir İstanbul'da şehri yönetenlerin İstanbul'u böyle bırakmalarını şiddetle kınıyorum. Deprem dönüşümünü sağlamak için ne engel vardı bana söyler misiniz. Sayın Ecevit hükümeti döneminde depremden dolayı depremde kullanılmak için kamuya ait arazilerin tamamı nerede başbakana soruyorum. Ben haritayla açıkladım. Sayın başbakan önce bunlara cevap verecek. Öyle hayali projelerden vazgeçtik. Öncelikle İstanbul'un deprem sorunu çözelim, ulaşım sorununu çözelim. Ulaşım sorunun çözemeyeceksin, hayali projelerle kanal yapacaksınız" diye konuştu.
Gürsel Tekin, Baro Başkan Ümit Kocasakal'ın CHP'ye yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Ben siyasetçileri sorularına cevap veririm. Sayın baro başkanı çok meraklı ise önce siyasete girer, sonra cevap veririm" ifadelerini kullandı
(EY-ÖFA-Y)

13.01.2013 16:02:48 TSI

Editör: Wan Haber