Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, hangi partiden olursa olsun artık adam kayırma, ahbap çavuş ilişkisi devrinin kapandığını belirterek, “Eğer memleketin selametini istiyorsak, bu memleketi hep birlikte güzel kılmamız lazım” dedi. 

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, minibüsçü esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Beraberinde AK Parti İpekyolu İlçe Belediye Başkanı Aldulmenaf Keyifli, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve partili üyelerle birlikte minibüs durağına gelen Gülaçar, korsan taşımacılık başta olmak üzere tüm minibüslerin bir merkezde sevk edilmesi, araç yenilemede alınan paralar, plakalarının verilmesi ve trafik gibi sorunları hakkında bilgiler aldı.

“TOPLUMUMUZUN EN BÜYÜK BELASI RÜŞVET VE YOLSUZLUKTUR”
Dinlediği sorun ve talepler doğrultusunda açıklamalarda bulunan Gülaçar, ulaşım ve trafik konuları artık büyükşehrin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Bu noktada trafiğin rahatlaması ve bu sektörde ekmek yiyen insanlar adına önemli adımlar atılarak, önemli çalışmaların yapılması gerektiğini anlatan Gülaçar, “Toplumumuz için en büyük musibet rüşvet ve yolsuzluktur. Sıkıntıların giderilmesi için halkımız bu yollara zorlanıyor. Allah’ın izniyle biz geldiğimizde rüşvete ve yolsuzluğa geçit vermeyeceğiz. Adaletin ve samimiyetin hakim olduğu bir belediye anlayışıyla hizmet edeceğiz. Böylece bizlerin, memleketimizin, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini sağlama almış oluruz” dedi.

“SORUNLARI ÇOĞALTMAK İÇİN DEĞİL ÇÖZMEK İÇİN GELİYORUZ”
30 yıldır bu işi yapan minibüsçü esnafın durumunda iyileştirme yapılması ile birlikte hepsinin bir merkezde sevk ve idaresinin yapılması en önemli isteklerinden biri olduğunu vurgulayan Gülaçar, “Korsan taşımacılıktaki sıkıntınızın da giderilmesi son derece önemlidir. Eğer biz korsana göz yumarsak, her şeye göz yummuş oluruz. Bu sadece minibüs esnafımız için geçerli değil. Farklı sektörlerde hizmet veren esnaflarımız için de geçerlidir. Adil bir sistemden bahsediyorsak bu sorunların hepsini çözeceğiz. Sorunları çoğaltmak için değil, çözmek için geliyoruz. Tek isteğim budur. Bu işin sonunda halkımızın da ‘Allah razı olsun’ demesi bizim için büyük bir şeref, büyük bir nimet olacaktır” ifadelerini kullandı.

“OTOPARK SİSTEMİNİ ACİLEN HAYATA GEÇİRMEMİZ GEREKİR”
Özel araçların da trafiğin kilitlenmesi konusunda büyük rol oynadığını belirten Gülaçar, bu noktada otopark sisteminin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı. Mevcut belediyenin Ulu Camii’nin arkasındaki çok katlı otoparkı kendi kaderine terk ettiğini kaydeden Gülaçar, “Belediye buranın inşaatına başladığında ‘8 ayda bitiyor’ dedi. Ama 3 yıl geçti hala aynı şekilde duruyor ve bir adım yol bile gidemediler. Bizim acilen otopark sistemine geçmemiz gerekiyor. Bu da bizim öncelikli çalışmalarımızdan biri olacak. Park ücretini de uygun hale getirdiğimizde ve merkezde 3 ayrı yerde otopark yaptığımızda vatandaşımız da aracını bu otoparklara park edip, trafiği işgal etmeden işini de rahatlıkla halledecek. Toplu taşıma araçlarımızda güzel bir şekilde trafikte seyredecek. Tüm bunlarla birlikte hem ilimiz hem de vatandaşımız rahat etmiş olacak” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber