AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Çaldıran’ın İran sınırına yakın köylerinde halkın ilgisiyle karşılandı. Seçim bürosunun açılışı için AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi ile birlikte Çaldıran’a gelen Osman Nuri Gülaçar, burada yapılan mitingin ardından seçim bürosunun açılışını yaptı. Daha sonra beraberindeki milletvekilleri ve AK Parti Çaldıran İlçe Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım ile İran sınırında bulunan Hangediği, Umuttepe, Çubuklu, Burçakalan, Yukarı Mutlu, Aşağı Mutlu, Yukarı Yanıktaş, Aşağı Yanıktaş, Kılavuz, Serpmetaş ve Han köylerini ziyaret eden Gülaçar, burada köylülerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Köylülerle kucaklaşan Gülaçar, buralarda çözüm sürecinin önemine değindi. Gülaçar, “Şu an artık kardeş kanı akmıyor, artık analar ağlamıyor ve artık ocaklara ateş düşmüyor. İşte bundan dolayı biz Rabbimize hamd ediyoruz. Çözümün mimarı Başbakanımıza da buradan selam gönderiyoruz. Kandan ve gözyaşından kim beslenir? Çıkar beklentisi olan insanlar beslenir. Ateş düştüğü yeri yakar, sizlerin dağda bir evladı öldü mü veya asker ocağında bir evladı öldü mü, bunu ancak ve ancak yaşayanlar bilir. O yüzden inadına kardeşlik, inadına barış diyoruz. Bu şehirde beraberce, kardeşçe, insanca bir arada yaşamayı bilmeliyiz. Birileri sesimizi kesmek isteyebilir. Bizi bir dakika dinleseler bizim kardeş olduğumuzu görecekler ve anlayacaklar. Sıkılan yumrukları açmayı ve onlarla tokalaşmaya yüreğimizle evet diyoruz. Allah aşkına birbirimize düşmanlığımız, husumetimiz var mı? Yok. O zaman biz şiddete, korkuya ve baskıya hayır diyoruz. Kardeşlik diyoruz, barış diyoruz, huzur diyoruz” dedi.
 

“ONLAR BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMAZLAR”
Çözüm sürecine gerekli desteğin verilmesinin büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekleyen Gülaçar, huzurun da ancak AK Parti ile mümkün olacağını kaydetti. Huzur ortamının devam etmesi için de büyükşehrin AK Parti’de olması gerektiğini vurgulayan Gülaçar, “Büyükşehir ile belediyenin imkanları artıyor. Yolunuzdan suyunuza, ulaşımdan sağlığa kadar tüm bunları büyükşehir karşılayacak. Bütün sorunlarınız büyükşehirden sorulacak. Bundan dolayı gelecek 5 yılımızın heba olmaması için büyükşehre sahip çıkmamız lazım. 11 yıllık AK Parti hükümetleri burada devrim yaptı. Bu devrimin devamı için büyükşehre sahip çıkın. Sadece Çaldıran’ı AK Parti’nin alması yetmiyor. Büyükşehri de almamız gerekiyor. Büyükşehir başka ellere geçerse onlar buraya tek bir çivi bile çakmazlar. Tek bir projenin bile hayata geçmesine izin vermeyecekler. Eğer biz alırsak Van’ın önünü kimse alamaz, büyük bir şehir olacağız. Bütün ilçelerimizin sorunlarını çıkardık ve neler yapacağımızın projelerini ürettik” ifadelerini kullandı.


Çaldıran’da yapacakları çalışmalarla da ilgili açıklamalarda bulunan Gülaçar, “Susuz ve kanalizasyon tek bir köy bırakmayacağız. Çöp toplama merkezleri kurarak, Van ve ilçelerinde çöpleri alacağız. O çöpleri de kuracağımız tesislerde işleyeceğiz. Gençlerimiz için çok güzel projelere imza atacağız. Bütün köylerde suni çim sahalar yapacağız. En az 10 bin metrekare olmak üzere parklar inşa edeceğiz. Çocuk oyun grupları kuracağız. Üniversitemiz ile bütün ilçelerimizde meslek yüksek okulunun faal bir şekilde olmasını sağlayacağız. Aile yaşam merkezleri oluşturacağız. Bacılarımız köyden geldiklerinde rahatça oturup soluklanabilecekleri yerler oluşturacağız. Özellikle kadınlarımız başta olmak üzere meslek edindirme kursları merkezleri kuracağız. Gençlerimiz artık ölmesin, artık perişan olmasın diye her ilçemize gençlik merkezi kuracağız” şeklinde konuştu.


Gülaçar, daha sonra yoğun programına devam etmek için bulunduğu yerden ayrıldı.

Öte yandan Van milletvekilleri Gülşen Orhan ve Fatih Çiftçi ise, İsmail Baba, Beydoğan Yukarı Güldere, Aşağı Güldere, Dayanç, Sungur, Aşağı Kuyucak, Alakaya, Toprak Seven ve Başeğmez köylerini ziyaret ederek halkla bir araya geldiler.

Editör: Wan Haber