Uğur Tunçdemir - WanHaber.com

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Van Milletvekili Gülşan Orhan, İl Başkanı Abdullah Aras ve yaklaşık 700 partili ile birlikte AK Parti Van İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması düzenleyerek hakkında çıkan gözaltı haberlerini sert bir şekilde yalanlayarak “Ben dışarıda halkımla beraber seçim çalışmalarımı yürütüyorum, gözaltındaki yönünde çıkan haberler tamamen asılsız ve iftiradır.” Dedi.

Gülaçar’ın basın açıklamasından satır başlıkları:

“BİZ GÜCÜMÜZÜ HALKIMIZDAN ALIYORUZ”

“Türkiye de kamuoyunun şahit olduğu üzere 17 Aralık süreci ile birlikte hükümetimize ve Sayın Başbakanımıza Yönelik büyük yıpratma operasyonları başlatılmıştır.  Sayın Başbakanımızı ve Dış İşleri Bakanımızın da defaatle ifade ettiği gibi bu operasyonlarla demokratik yöntemlerle deviremedikleri Hükümetimizi ve dünya çapında organizasyonları bulunan Sivil toptum kuruluşlarını illegal örgütlerle ilişkilendirerek uluslararası arenada meşruiyetinin sorgulanması amaçlanmaktadır. Fakat unuttukları bir şey var: Bizler meşruiyetimizi uluslar arası güç ve çıkar odaklarından değil bizatihi halktan almaktayız.

“EVİM SAAT BEŞTE YAPILAN BASKINLA ARANDI!”

 14.01.2014 tarihinde Van merkezli olarak başlatılan operasyonlarla birlikte eş zamanlı olarak evimde sabah 5'te arama yapılmak istenmiştir. Biz adaylığımız süresince her gün toplum içerisinde bulunmaktayız. Bugün burada basınımızın gözü önündeyiz ve halkımızın içindeyiz. Gerek emniyetimizden gerekse savcılıktan yapılacak herhangi bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen sabah 5’te evim de arama yapılmak istenmesi manidar bir durumdur. Buna rağmen evimize aramaya gelen birkaç polis memuru hiçbir suç unsuru bulmamışlardır. Avukatlarımızın Cumhuriyet Başsavcımızla yapmış oldukları görüşmeler neticesinde hakkımızda herhangi bir gözaltı kararının olmadığı teyit edilmiştir

 

“İFTİRA VE ÇİRKİN BİR KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTIR”

 Ancak bu işin bazı medya ayağıyla da şahsımın gözaltına alındığı iftirası ile çirkin bir kampanya başlatılmıştır. Sözde özgürlük havarilerinin yalan haberlere sevindiklerini üzüntüyle müşahede ettim. Oysa bizler hiç kimsenin haksız yere mağdur edilmesini tasvip etmeyiz. Şahsımla ilgili daha önce de asılsız suçlamalarda bulunulmuştu. Mağdur edildiğimiz bir davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz. Şahsım hakkında bulunan tüm asılsız suçlamalardan aklandığımı daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştık.

“DOST VE DÜŞMAN HERKES BİLSİN Kİ…”

 Dost ve düşman herkes bilsin ki çıktığımız bu yolda hiçbir oyun ve iftira bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bu olayın seçim sürecine denk getirilmesi tesadüf değildir, halkımızın göstermiş olduğu teveccühle seçim çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir” 

Editör: Wan Haber