Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Bahçesaray’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hizmetlerle tanıştığını belirterek, “Vallahi biz size büyüklük taslamak, size efendi olmak için gelmeyeceğiz. Biz size hizmetkar olmak için geleceğiz. İnşallah sözümüzün eri olduğumuza da bire bir şahitlik edeceksiniz” dedi. 


AK Parti Van’ın Bahçesaray ilçesinde seçim bürosunu düzenlenen bir törenle hizmete açtı. Törene AK Parti Van Milletvekilleri Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Bahçesaray İlçe Belediye Başkan Adayı Muhammed Affan Orhan, AK Parti İpekyolu İlçe Belediye Başkan Adayı Abdulmenaf Keyifli, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve çok sayıda partili katıldı. Belediye başkan adaylarının seçim otobüsü üzerinde halka tanıtılmasının ardından Bahçesaray İlçe Belediye Başkan Adayı Muhammed Affan Orhan kısa bir konuşma yaptı. Yaşanan çatışmalı süreçten dolayı memleketinden uzak bırakıldığını anlatan Orhan, memleketine hizmet etmeyi arzuladığını ve bu hizmetleri yapabilmek için de destek istedi.


“MÜKÜS EHLİNİN VEFASINA ŞAHİDİZ”
Daha sonra halka seslenmek için takdim edilen Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ise sözlerine Bahçesaray’ın yapılan yolunun birçok şehrin yolundan daha güzel olduğunu dile getirmekle başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Müküs’ün yatırım yüzü, hizmet yüzü gördüğünü ifade eden Gülaçar, bu memlekete bu devlete başbakan olmuş nice insanların gelip geçtiğini anlattı. Hiçbir Başbakanın Müküs’e Müküs’ün geleceğine kalıcı yatırımlar noktasında herhangi bir şey getirmediğini kaydeden Gülaçar, “Müküs Recep Tayyip Erdoğan gelince hizmet gördü. Rabbim ondan razı olsun. Şimdi ben de Müküs ehlinin vefasına şahitlik ediyorum. Onlar da bütün bu hizmetlere karşılık her dönem AK Parti’nin yanında yer aldılar. Ona güç ve destek verdiler. İşte bundan dolayı da sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.


“BİZ SİZE HİZMETKAR OLMAK İÇİN GELİYORUZ”
Van’ın artık büyükşehir belediyesi olduğunu, bu yüzden Müküs’e her hizmetin büyükşehir eliyle olacağını dile getiren Gülaçar, “İşte ben de buradan sizlere söz veriyorum. Burası benim memleketimdir. Siz her ne isterseniz merkezden köyünüze kadar, mahallerinize, sokaklarınıza kadar her neyi emrederseniz, biz o emrinizi yerine getireceğimize dair söz veriyoruz. Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor ‘Bir kavmin önderi reisi ona hizmet edendir hizmetkar olandır’ diyor. Evet biz de buradan size söz veriyoruz. Vallahi biz size büyüklük taslamak için gelmeyeceğiz. Vallahi biz size efendi olmak için gelmeyeceğiz. Biz size hizmetkar olmak için geleceğiz. İnşallah sözümüzün eri olduğumuza da bire bir şahitlik edeceksiniz” dedi.


“RABBİM GENÇLERİMİZİN ACISINI BİZE GÖSTERMESİN”
Müküs’e yapacağı hizmetlere de değinen Gülaçar, bütün köy yollarını asfaltlayacaklarını, güzel bir mezbahana yapacaklarını ve çaya dökülen kanalizasyon atıklarını önlemek için de arıtma tesisi kuracaklarını dile getirdi. Kiracılar, işçiler için ise konut sıkıntısını gidereceklerini vurgulayan Gülaçar, Bahçesaray yolunda ulaşımın daha disiplinli sağlanabilmesi için ciddi çalışmalarının olacağını anlattı. Çözüm sürecine de değinen Gülaçar, “Burada gençlerimiz var Rabbim onları bizlere bağışlasın. Rabbim bize onların acısını göstermesin ve bir yıldır süren barış sürecini çözüm sürecini Rabbim daim kılsın. Bu saatten sonra ne bir polisimizin, ne bir askerimizin, ne de bir gencimizin bir daha kanı akmasın, bir daha analar ağlamasın, bir daha ocaklara ateş düşmesin. Çözümün mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan’a, Aziz Başbakana buradan selam olsun. Allah ondan razı olsun. İşte biz gençlerimizi yalnız bırakmayacağız, onların tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız" ifadelerini kullandı.


“ARVAS KÖYÜ’NÜ KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Gülaçar, son olarak ilmin yayılması konusunda da Arvas köyünün önemine değinerek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Arvas köyü bütün bir Doğu’ya, bütün bir Kürdistan’a ilmin gittiği ilmin çıktığı büyük bir merkez. Rabbim Arvas köyünden çıkıp da bütün bölgemize alimler yetiştiren nasihatçiler gönderen üstatlarımıza, şeyhlerimize ve seyitlerimize Rabbim rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İnşallah biz de Arvas köyünün bir kültür merkezi olması adına bu güzel köye güzel bir hizmet sunacağız. Çünkü biz Arvas Köyü ile iftihar ediyoruz.”


Gülşen Orhan’ın da çözüm sürecine sahip çıkılması noktasında çağrıda bulunmasının ardından AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halit Sevgili’nin babasının vefat etmiş olmasından dolayı program kısa sürdü. Bahçesaray çıkarması Ak Parti seçim bürosunun kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi.

Editör: Wan Haber