Yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdüren AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Nuri Gülaçar, dur durak bilmeden köyden köye gidiyor. Gittiği her yerde köylü vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Gülaçar, İpekyolu İlçe Belediye Başkan Adayı Abdulmenaf Keyifli birlikte Faruk, Gövelek, Ortanca, Arıtoprak ve Karakoç köylerini dolaştı. Vatandaşlara çözüm süreci ve büyükşehrin ne anlama geldiği konularında bilgiler veren Gülaçar, tüm saldırılara, tüm kirli oyunlara rağmen bu seçimleri ehli vicdan olan insanların kazanacağını dile getirdi. Daha sonra AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ile beraber Özalp’ın Aşağı Tulgalı, Yukarı Tulgalı, Eğribelen, Oymaklı, Aşağı Koçkıran ve Yukarı Koçkıran köylerine gelerek kendisini bekleyen kalabalık grupla buluştu. Gittiği köylerde köylülere hitaben konuşmalar gerçekleştiren Gülaçar, BDP’nin batıdaki insanların yaptığı gibi kirli oyuna çanak tuttuğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin bu ülkeye 100 yılda bir geleceğini anlatan Gülaçar, “30 yıldır akan kanı kefen giyerek durdurdu. Tam sonuca ermeyen bu çözüm sürecini tamamlamak için yola çıktı. Ama birileri ise bu oyunu bozmak için bin bir türlü kirli oyunlar içerisinde bulunmaktan geri kalmıyor. Adnan Menderes’i, Turgut Özal’ı nasıl yok etmeyi başardılarsa şimdi aynı şeyi Başbakan Erdoğan için yapmak istiyorlar. Sizden ricam bu oyunu bozun. Başbakanın elini öyle güçlendirin ki, bu ülke bir kaosa sürüklenmesin. İlimiz hak ettiği özlediği hizmetlere kavuşsun” dedi.


“AK BELEDİYECİLİK İLE VAN’A ÇAĞ ATLAYACAK”
Büyükşehir belediyesinin önemini de anlatan Gülaçar, “AK Parti kazandığı takdirde bu memleket görmediği hizmetler görecektir. Bunun sözünü bizzat Başbakanımızdan almış durumdayım. Ben Müslüman’ım ve sizlere yalan konuşmam. Çünkü zaman öyle hızlı akıp gidiyor ki, 5 yılın sonunda bir daha seçim olacak. Biz hizmet yapmamışsak, sunduğumuz projeleri hayata geçirmemişsek, Van’a çağ atlatmamışsak, o zaman bizim yakamıza yapışıp oy vermemekte haklı olacaksınız. Ama biz verdiğimiz sözlerin hepsini bir bir yerine getireceğiz. Sizlerden de tek isteğimiz Allah rızası için, çocuklarınızın geleceği için, memleketimizin geleceği için korkmamanızdır. Dik duruşla hakkınızı aramanızdır” ifadelerini kullandı.


Köylü vatandaşların da artık hizmet istediklerini, evlilik çağına gelen gençlerini işsizlikten dolayı evlendiremediklerini dile getirmeleri ile birlikte destek sözü verdiler. Başbakan’ın kendilerine çocuk parası, engelli maaşı, asker maaşı, bakıcılık maaşı gibi bir çok maaş verdiğini de sözlerine ekleyen köylüler, bunu inkar etmenin vicdana sığmayacağını kaydettiler. Türkiye’nin geçmişini de Tayyip Erdoğan dönemini de bildiklerini vurgulayan köylüler, Gülaçar’a başarılar dilediler.


Gülaçar daha sonra Saray’ın Zincirkıran köyünü de ziyaret etmesinin ardından Saray ilçe merkezine gelerek burada esnafları dolaştı.

Editör: Wan Haber