Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk'te yayınlanan programda, Cumhur İttifakı'nın devlet ve millet menfaatine olduğunu söyledi. BBP'nin de bu ittifaka destek verdiğini bundan sonra da şartlar değişmediği müddetçe desteğini sürdüreceğini belirten Destici, yeni kurulacak partilere uyarılarda bulundu.

Mustafa Destici, yeni partilerle ilgili olarak 'Bir proje var mı' sorusunun mide bulandırdığını söyleyerek, "Demokrasi içerisinde herkes parti kurabilir. Burada soracağımız şu olabilir; bir proje var mı? Bu dışarıdaki görüşmeler insanın midesini bulandırıyor doğrusu. Bize birtakım bilgiler geliyor. İktidarı değiştirelim de nasıl olursa olsun yaklaşımı. Sistem meselesi çok önemli. Eski sistemde Türkiye'de yabancı güçler istedikleri gibi iktidarla oynuyorlardı. Hatırlayın Refahyol'u. Mesele ne irtica, başörtüsü, Erbekan değil. Tamamen ekonomi ve dış güçlerin hakimiyeti. Ordumuz Barış Pınarı'nda büyük kahramanlıklar sergiliyor. Meclis'in içinde bir grup 'hain işgalci' diyor. Bunu başka bir ülkede, diyelim ki Ermenistan, ABD, Fransa'da kendi ordusuna 'hain, işgalci' diyebilir mi? Böyle hainlerin olduğu meclis yapımız da var" dedi.

"İhtiyaç görmüyorum"
Kurulacak partilerin dışarıda bir arayış içerisinde olmaması gerektiğini belirten Destici, "Bakın bir seçimlik partiler kuruldu. Rahmetli İsmail Cem'lerin kurduğu parti vardı. Şu anda Türkiye'de böyle bir ihtiyaç görmüyorum. Ama bu bir demokrasidir parti kurana niye kuruyorsun denilmez. Bir ilkeler olması lazım. Ben hassasiyetlerimi belirtiyorum. Geçmişte bunlar yaşandı. Bunları Tükiye'ye yaşatanların da bugün esamisi okunmuyor. İyi de hatırlanmıyorlar. Bu kişilere, arkadaşlara bu çerçeveye dikkat etmelerini istiyorum. Belki onlar farkında da olmayabilir. Dışarıdakilerin içerideki uzantılarına hizmet etmemek lazım. Biz fedakârlığı devletimiz, milletimiz için yapıyoruz. Allan en iyi bilendir, herşeyi bilendir, gün gelecek bu millet, bu ümmet ayağa kalkacak, o topraklarda çok kanlı işgaller yapacak, oraları sömürenler, ABD'nin, Rusya'nın, Fransa'nın onların petrollerinde ne hakkı var? Gün gelecek bunlara karşı hep birlikte kıyama kalkılacak. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Günlük siyasi kızgınlıklarla genel çerçevemizi, hassasiyetlerimizi zedelememeli. Asgari müştereklerde buluşabilmeliyiz" dedi ve şöyle devam etti:

"Dikkat etsinler"
Arkadaşlar dikkat etsinler, kendileri üzerinden bu hesabı yapanlar var, bu oyuna gelmesinler diyorum. ABD bize niye düşman? Binlerce kilometreden gelmiş. Benim Kürtle ne problemim olabilir. Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin devleti. En çok Kürt kökenlilerin bulunduğu devlet. Çerkez, Boşnak, Alevi, Sünni hepimizin devleti. Bu Temsilciler Meclisi'ndeki kararlar niye alınıyor? Onlar aynen Refahyol döneminde olduğu gibi bu iktidar değişsin istiyorlar. Bunu değiştirelim, bizimle ortak çalışacak iktidar getirelim isteniyor.

"Biz milletin yanındayız"
Biz devletin ve milletin yanındayız. Şu anda devlet ve millet menfaatini temsil eden Cumhur İttifakı'dır. BBP 15 Temmuz'da sokakta kurulan ittifakın içindedir. Burada son olarak iki konuya değinmek istiyorum. Samsun Çarşambalılar çok arıyor. Çarşamba ovasına kütle enerji santrali kuruluyor deniyor. Tarım havzaları özellikle olumsuz etkileniyor. Biz santrallere karşı değiliz ama mutlaka doğanın korunması lazım. Bu tür yatırımlar yapılmadan önce halkın bilinçlendirilmesi lazım. Burada özellikle çiftçilerimizin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası'na olan borçların ötelenmesiyle ilgili talep var. Kredi kullanan öğrencilerimizin geri dönüşlerle ilgili faizli ve ivedi çağırmalarla ilgili çözüm bulunması lazım. Ben de kredi kullandım, tek maaşımla bütün borcumu kapattım. Çünkü faiz yoktu. Son olarak bizim şu anda elimizi attığımızda aldığımız 5 milyon oyumuz var. Biz kadrolarımızı da büyük oranda Alperen gençlerimizle güçlendireceğiz, yenileyeceğiz, zenginleştireceğiz Allah'ın izniyle... YENİAKİT

Editör: Wan Haber