Vansesi Gazetesi'nden İlhan Siyahtaş'ın haberine göre; Kısa bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Cemal Şen’in görevden alınması sonrası CHP Van İl Başkanlığı’na atanan İlkay Gökdere seçim çalışmalarına iddialı başladı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Gökdere CHP’ye güç katacaklarını söyledi.
 

“Çekirdekten Cumhuriyet Halk Partiliyiz”
Çekirdekten Cumhuriyet Halk Partili olduğunu dile getiren İl Başkanı İlkay Gökdere, “Babam eski bir Cumhuriyet Halk Partiliydi. Değişik dönemlerde CHP’de üyeliklerim var. Biz aile olarak her zaman Cumhuriyet Halk Partisi hareketinin içinde yer aldık. Genel merkezimizin yeni atadığı bir ekip olarak güçlü bir şekilde 7 Haziran seçim çalışmalarına başladık. Adaylarımız ile birlikte seçim çalışmalarımızı Van’ın her köşesinde kapı kapı gezerek sürdüreceğiz” dedi.  
 

“Van’da dengeleri değiştireceğiz”
Göreve yeni atanan CHP İl Başkanlığı yönetim kurulu ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ne Van’da güç katacaklarını kaydeden Gökdere, “Daha hareketli daha aktif, daha çok çalışacak bir ekip ile yola çıktık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak insan odaklı bir seçim kampanyası yürüteceğiz. 7 Haziran seçimlerinde çok iyi sonuç alacağımıza inanıyorum. Bütün çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Yeni yönetimimiz ve milletvekili adaylarımız ile birlikte Van’da siyasi dengeleri CHP lehine değiştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.
 

“Tepkiler olabilir gayet normaldir”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimlere kısa bir süre kala yaşanan görev değişikliğini ve oluşan tepkileri değerlendiren yeni Başkan İlkay Gökdere, “Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki görev değişikliği tepkilere neden olmuş olabilir, bu gayet normal söylemlerdir. İnsanlarımız özgürdür ve demokratik bir yerde yaşıyoruz tepkiler olabilir. Cemal Şen bu partide görev yapmış emeği olan bir bireydi. Bunu kendi demeçlerinde de dile getiriyor. Her bir birey bizim için çok değerlidir. Bu söylem, insanlarımızın demokratik haklarıdır bunu da söylemeleri normal bir olaydır. Biz yönetimimiz ile birlikte çalışarak Van’da çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Van’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne güç katacağımızı düşünmeseydik böyle bir böyle bir sorumluluğu almazdık. Kendimize bu konuda güveniyoruz. Şehrimizde çözüm bekleyen bütün sorunları yakinen bilmekteyiz. Halkımızın beklentilerini sorunlarını iyi biliyoruz. Çünkü halkın içindeyiz, halktan bir parçayız” şeklinde konuştu.
 

“Kadınların çeşitli sorunları var”
Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanlığında kadın olmanın siyasette avantajlar sağladığını vurgulayan Gökdere, “İlimizde kadınların kendine özgü bir yığın sorunları var. Özelikle kadın intiharları,  kadınlara yönelik şiddet, kadın istihdamı, kadınların sosyal güvence gibi sorunlarını önce insan, sonra kadın sonra da siyasetçi olarak yakından biliyorum.  Bunun yanında madde bağımlılığı ilimizde ciddi bir sorun oluşturmuş durumda.  Çocukların, gençlerin yaşlıların farklı sorunları var.  Seçim bildirgemizde bütün bu sorunları çözümleri proje olarak yer almaktadır. CHP olarak Van’da bütün yurttaşlarımızı samimi bir anlayışla kucaklayacağız. Herkesin sorunlarına yürekten ortak olacağız ve  çözüm bulacağız” diye konuştu. 

Editör: Wan Haber