Dünya’da ve etkisi sürdüren Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) Türkiye’de son süreçte kontrol altına alınması ve kontrollü hayata geçiş dönemine ilişkin Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, yazılı açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Türkiye’de son süreçte kontrol altına alınması ve kontrollü hayata geçiş dönemine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

AVM SERMAYESİNİN BASKILARI SONUCU MU?

"Türkiye’de Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) tedbirleri kapsamında mart ayı içerisinde kapatılan ve bugünlerde açıklaması planlanan Alışveriş Merkezleri (AVM) kitlesel hareketliliğin çok yoğun olması sebebiyle oluşabilecek yeni dalga salgınını tetikleme riski bulunmasına rağmen açılması ne kadar doğrudur? Diyerek uyarıda bulundu. Karabıyık, “AVM’ler Günlük binlerce insanın giriş-çıkış yaptığı yerlerin başında geliyorken özellikle riskli alanlarda hizmet sunan AVM çalışanlarının sağlık koşulları konusunda nasıl bir tedbir alınacaktır? Bu karar bilim kurulu üyelerininin tavsiyesi doğrultusunda mı alındı? Yoksa kiracılardan kira alarak sürekli zenginleşen AVM sermayesinin baskıları sonucumu açıldı?”

"TURİZM BARONLARINA GÜÇ KATMAK İÇİN Mİ?"

“Özellikle büyükşehirlerde giriş ve çıkışlarda halen kısıtlamalar devam ederken ülkemizin kıyı şeridin de ki illerde baskın bir karar ile giriş ve çıkışların açılması oldukça manidardır. Sadece Muğla’nın Bodrum ilçesine bir günde giren araç sayıcı 16 bin olmuştur. COVİD-19 salgını ülkemizde halen ciddi seviyelerde tehlike arz ederken, insanlarımızın canını hiçe sayarak giriş ve çıkışların açılması yoksa turizm baronlarının sermayesine güç katmak için alınan bir karar mıdır?”

"MİLYONLARCA ÖĞRENCİ VE AİLEYİ TEDİRGİN ETTİ"

“Sınava 1 ay kala böyle bir kararın alınması COVID-19 ile mücadele eden öğrenciler ve ailelerin de moral ve motivasyon kaybına neden olmuştur. Alınan kararlar gençlerin güven duygusunu sarsmış olup bu kararın tekrar gözden geçirilmesini öneriyoruz”
 

Editör: Wan Haber