Kısa bir süre önce eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan ve kurucular kurulu listesinde 5 Vanlı olan Gelecek Partisi Türkiye geneli teşkilatlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul, Ankara ve Konya gibi kentlerin il başkanının atamasını yapan Gelecek Parti bugün yaptığı açıklama ile Van, Bursa, Muş, Çorum, Çanakkale, Bayburt, Amasya, Adıyaman ve Mardin illerininde atamalarını tamamladı. 

Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı görevine iş adamı Abdulhekim Karabıyık atandı. AK Parti eski İl Başkan Vekili olan Karabıyık'a parti rozetini Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu taktı. Parti genel merkezinde Davutoğlu ile biraraya gelen Karabıyık, kentle alakalı bir sunum yaptı. Davutoğlu'nun Van'a herzaman pozitif baktığını söyleyen Karabıyık, mazbatasını alarak resmi olarak göreve başladı.

Karabıyık'ın A takımında kimler yer alacak?
Gelecek Partisi Van İl Başkanı olarak atanan Karabıyık, Van'a döner dönmez çalışmalarına başlayacak. İl yürütme kurulu ve il yönetim kurulu üyelerini belirleyecek olan Karabıyık'ın A takımında her etnikten temsilciler olacak. Karabıyık'ın kuracağı yönetimin ağırlıklı olarak eski (küskün) AK Partililerden olması bekleniliyor. 

3-20200115231312.jpg

Abdulhekim Karabıyık kimdir?
1960 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde doğdu. İlk öğretimini İrfan Baştuğ İlk Öğretim Okulunda, orta öğretimini 50. Yıl Orta Okulunda, Liseyi Van Ticaret Lisesinde, üniversite eğitimini ise California Newpoort Üniversitesi’nde işletme bölümünü bitirdi. Özel Van Amerikan Kültür Derneği yabancı dil okullarında İngilizce eğitimi aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kuruluşuyla birlikte aktif siyasete girdi. 2002-2007 yılları arasında Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2008-2010 yılları arasında Van Merkez İlçe Başkanlığı, 2012-2014 yılları arasında ise Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, aynı zamanda il başkan vekilliği görevlerinde bulundu ve akabinde partideki aktif görevinden istifa etti. 1985 yılından itibaren Van’da ticaret yapan Karabıyık, kentin kanaat önderlerindendir.

Evli ve 6 çocuk babası olan Karabıyık, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça ve İngilizce bilmektedir.

Editör: Wan Haber