Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhakim Karabıyık ile il ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile Cafejoy’da basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Abdukhakim Karabıyık, Genel Başkan Davutoğlu’nun çağrısı üzerine Ankara’ya giderek kendisiyle görüşüldüğünü ve il başkanlığına atandığını söyledi. Karabıyık, Eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Gelecek Partisi, Van’da 1. İl Olağan Kongresini gerçekleştireceğini ve kongreye Davutoğlu’nun da katılacağını ifade etti. Karabıyık, “Düşmanlık diliyle değil, dostluk diliyle yeni bir sayfa açmak istiyoruz.” Dedi.

Atanmasının Van için sıkıntılı bir döneme denk geldiğini belirten Karabıyık, şöyle konuştu: “Tabi bu görevim kış aylarına ve yaşanan çığ felaketine denk geldi. Daha sonra ilimizde deprem ve yine farklı sıkıntılar yaşandı. Ancak buna rağmen yönetimimizi oluşturduk. Beşyol’da merkezi bir yerde iki katını 10 yıllığına kiraladığımız binamızı açtık. Hani tabela partisi diyorlar ya, bizim 2030 yılı hedefimiz var.”

İLÇE KONGRELERİ

İl Başkanı olarak atandıktan sonra Van’da teşkilatlanma yönünde yaptıkları çalışmaları da anlatan Karabıyık, “Daha sonra Van’ın en büyük konferans salonunu yaptık. 500 kişiyi alabilecek bir salon. Tabi hemen araya pandemi süreci girdi, ama çalışmalarımızı kısıtlamalara rağmen aksatmadık. İl yönetimimizi oluşturduk. 10 ilçede başkan ataması yaptık, 3 ilçe başkanı atama bekliyor. 5 ilçede de kongre yaptık. Tabi sosyal alanda yaptığımız çalışmaları burada dile getirmiyorum bile.” Dedi.

DAVUTOĞLU VAN'A GELİYOR

Şimdi ise sıranın il kongresine geldiğini ifade eden Karabıyık, şunları söyledi: “22 Ağustos Cumartesi günü de Genel Başkanımız, eski başbakanlardan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile saat 11.00’de 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda 1. Olağan İl Kongremizi yapacağız. İl kongrelerimiz yapmamız gerekiyor ki olası bir seçime girebilelim. Gelecek Partisi dalga dalga geliyor. Düşmanlık diliyle değil dostluk diliyle yeni bir sayfa açmak istiyoruz.” Yeni Doğu

Editör: Wan Haber