Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasına avukatı aracılığı ile dilekçe vererek müdahil olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren müşteki avukatlarından Murat Altındere, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla dilekçe veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya müdahil olmak için başvurduğunu söyledi.


DAVUTOĞLU DA MÜDAHİL OLMUŞTU

'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, Cumhurbaşkanına hakaret' gibi önemli suçlamalarla yargılanan sanıklar hakkında, geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da avukatı aracılığıyla dosya için müdahillik dilekçesi verdiğini hatırlatan Altındere, "Mersin'deki bu dava, yapılanmanın ortaya çıkarılması açısından son derece önemli.


Mersin, FETÖ/PDY'nin emniyet ve adliye içerisinde çok etkin olduğu illerden biri. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davaya müdahil olması da çok önemli" dedi.

SANIK SAYISI 70'E YÜKSELDİ

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonun ardından 66 kişi hakkında Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, bir başka dosyanın da dahil edilmesiyle davada yargılanan sanık sayısı 70'e yükselmişti.

Editör: Wan Haber