Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan alınan Zekai Aksakallı'nın istifadan vazgeçirildiği iddialarını doğrulayan Erdoğan, "Bundan sonra 2. Kolordu'da görev yapacak" dedi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tutuklanabileceği iddiaları üzerine yaptığı açıklamaya da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de İran ile ortak askeri harekat yapılabileceğini söyledi.

Erdoğan, Korgeneral Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan alınarak 2. Kolordu Komutanı olarak atanması üzerine istifasını sunmasıyla ilgili olarak da “Özel Kuvvetler’de görev süresi zaten dolmuştu. 2. Kolordu’da görev yapacak” dedi. Erdoğan, bu açıklamasıyla, Aksakallı’nın istifa kararından vazgeçirildiğini açıklamış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’ndan Ürdün’e hareketi öncesi açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın konuşmasında şu konular öne çıktı:

FİLİSTİN’E DESTEĞİ GÖRÜŞECEĞİZ: Ürdün ile ilişkilerimizde 2016 yılından itibaren büyük bir ivme yaşanıyor. Karşılıklı vize muafiyeti serbestisi anlaşması gibi belgeleri de imzaladık. Türkiye ve Ürdün bölgesel krizlerden doğrudan etkilenen iki ülke. Çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Ürdün de bu süreç içerisinde yaklaşık 1 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Her iki ülkedeki gelişmeleri, Kral Abdullah ile ele alma fırsatı bulacağız. Harem-i Şerif ile ilgili konuları değerlendireceğiz. Ürdün’ün Kudüs’teki kutsal mekanların korunmasına ilişkin rolüne önem verdiğimizi belirtmek isterim. Bir daha benzer tacizlerin yaşanmasını asla istemiyoruz. Filistin’e önümüzdeki dönemde vereceğimiz desteğe ilişkin hususları da ele alacağız. Ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

ZEKAİ AKSAKALLI: (Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan alınıp, 2. Kolordu Kolordu Komutanı olarak atanması üzerine istifasını sunması) Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede bir görev verilirse asker gider görevini yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetler’deki görev süresi de doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu’ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte orada bu görevini devam ettirecek.

İRAN’LA ORTAK ASKERİ HAREKAT: Bu ziyarette sınırdaş ve özellikle aynı inancın mensupları olarak tehdit unsuru haline gelmiş terör örgütlerine karşı İran ile müşterek hareketin yapılması her an gündemde. Nasıl bir çalışma yürütülebilir bunların hepsini aramızda görüştük. PKK terör örgütünün ve İran ayağının verdiği zararlar var. Bu tehditler her iki ülkenin dayanışması halinde çok kısa zamanda neticeye ulaşır düşüncesinden hareketle bu çalışmaları yapacağız.

KILIÇDAROĞLU: (Tutuklanma ihtimaliyle ilgili açıklamalar): Bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. Kılıçdaroğlu, doğmamış çocuğa don biçiyor. Böyle bir şey duydunuz mu yargıdan filan falan, böyle bir şey geldi mi size? Kendini gündemde tutabilmek için buna benzer şeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok. (Kaynak:Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber