Başbakan Erdoğan, “Belçika’ya İşgücü Göçü'nün 50. Yılı” konulu sempozyumunda konuştu. Sempozyuma, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders’in yanı sıra Belçika’da yaşayan Türk vatandaşları da katıldı. Konuşmasında 17 Aralık tarihinde hükümete yönelik yargı yoluyla çok sinsice bir müdahale yapılmak istendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Hükümetimize yönelik bu müdahaleyi tasarlayanlar, altını çiziyorum, algı belirleme ve yönetme konusuna özellikle ağırlık verdiler. 17 Aralık operasyonu hem Türkiye içinde, hem dünyada görüntüde bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak yansıtıldı. Oysa görüntüde, yani ambalajda yolsuzluk ve rüşvet iftiraları varken alttan alta başka hesaplar görülmek istendi. 14 ay süren usulde pek çok sorunlu noktanın olduğu bir soruşturma, seçimlere sadece 2,5 ay kala gündeme getirildi. Bununla seçmen algısı değiştirilmek isteniyor. Sandığa müdahale edilmek isteniyor” dedi.

“Paketin içinde bazı başka gayeler de vardı” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Soruyorum; yolsuzluğun olduğu bir iktidar, bu ülkede 10 yılda milli gelirini 1’e 3 arttırabilir mi? 230 milyar dolardan, 820 milyar dolara çıkarabilir mi? Yolsuzluğun olduğu bir iktidar, 79 senede Türkiye’de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 10 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yapabilir mi? Yolsuzluğun olduğu bir Türkiye’de, milli eğitimde bütün öğrencilere kitaplarını, Türkiye’de ne kadar öğrenci varsa hepsine ücretsiz kitaplarını verir hale geldi. Üniversite öğrencilerimiz biz geldiğimizde 45 lira burs alırken, biz geldiğimizde şuanda üniversite öğrencilerimize 520 lira burs veriyoruz. Ve müracaat eden her öğrenci ya burs ya kredi alıyor. Bu noktaya geldik.”

“TÜRKİYE, YIPRATMA GAYRETLERİNE KARŞI DİK DURARAK YOLUNA DEVAM EDECEKTİR”
Başbakan Erdoğan, “Güneş balçıkla sıvanmaz” atasözünü hatırlatarak, “Bunlar istedikleri kadar rüşvet desinler, istedikleri kadar yolsuzluk desinler, ben diyorum ki; siz, Avrupalı dostlarımıza şunu anlatmalısınız; yasama organı yargıya müdahale etmez ancak yargının nasıl çalışacağını yasama organı belirler. Ve yasama organı reformları belirlemekle de mükelleftir. Yasaları sürekli olarak güncellemekle de mükelleftir. Dünyada bana bir ülke gösterin ki 150 yıl önce yapılmış yasalarla hala ülkesini yönetiyor. Böyle bir ülke var mı? Her ülkede bunlar değişiyor. Türkiye'de de böyle bir değişimin yapılmasına yasama organı kararını vermiştir. Şuanda bu istikamette çalışmalarını devam ettirmektedir. İnanıyorum ki yarınlar çok daha güçlü olacak. Türkiye, ekonomisiyle, dış politikasıyla, uluslararası imajıyla çok açık bir şekilde yıpratma gayretlerine karşı dik durarak yoluna devam edecektir” diye konuştu.

“ANANAS DEVLETİ KURDURMAYIZ”
Türkiye’de paralel bir devlet yapılanmasına müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Kim ne derse desin. Bu konuda kararlıyız. Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. İkinci bir devlet, yani biz bir ananas devleti kurdurmayız. Demokrasiyi özellikle de başarıyla da devam eden özgürlükler noktasındaki, çözüm süreci noktasındaki gayretlerimizi engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Ve biz 76 milyonun bir ve beraber olduğu, dayanışma içerisinde olduğu bir Türkiye’nin özlemi içerisinde yolumuza devam edeceğiz. 30 yıldır devam eden terör meselesini çözme noktasına geldik. Bir yıldır hamdolsun artık şehitler gelmiyor. Ama şunu da söyleyeyim; bunu da hazmedemeyenler var. Şehitler gelsin diye bekleyenler var. Çünkü oradan rant devşirenler var. İnşallah onların o beklentileri de Allah’ın izniyle sona erdi. Çünkü siyaset, Türkiye’de yegane çözüm yöntemi olarak görülüyor. Her mesele siyaset zemininde konuşuluyor. Bu yeni ortama bağlı olarak da Türkiye’de demokratikleşme alanında çok önemli reformlar yapılıyor, yapılmaya devam edecek. Atacağımız yeni adımlar, açıklayacağımız yeni paketlerle insanımız bu demokratikleşme paketinden de nasibini alacaktır. Bundan kimsenin endişesi, kimsenin kuşkusu olmasın. En son 30 Eylül’de devrim niteliğinde bir paket açıkladık. Ve her kesimi memnun eden reformları idari noktada hayata geçirdik, şimdi de yasal noktadaki düzenlemeleri inşallah hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız. Ve bunu bozmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber