Beldenin girişinde bulunan boş bir arazide gerçekleştirilen etkinliğine aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Türkiye Barış Meclis üyesi Gülten Uçar, Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


Etkinlikte konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, Erçek halkının Newroz’unu kutlayarak konuşmasına başladı. Keser, ”Yüzyıllardır hasretimiz olan özgürlüğümüze bu seçimlerde sağlayacağız. Demokratik özerkliğimizi bu seçimde ilan edeceğiz. Sizlere buradan bir kez daha söz veriyoruz, sizlerin bize emanetine asla ihanet etmeyeceğiz. Ola ki öyle bir hatamız oldu, sizlere bir kez daha söz veriyoruz ki tek bir dakika o koltuklarda oturmayacağız. Sizlerin bizlere olan inancınız bizlere olan güveniniz bizim için her şeyden daha önemlidir” dedi.


‘VAN KALESİ ETEKLERİNDE ÖZGÜRLÜĞÜN YAKACAĞIZ’
Van halkının artık kararını verdiğini ifade eden Bidav, “ Van halkı ve Erçek halkının artık rantçılara, talancı ve hırsızlara verilecek tek bir oyu kalmamıştır. Erçekli annelerimiz ile birlikte 30 Mart’ta Van Kalesi eteklerinde özgürlüğün ve zaferin ateşini yakacağız. 31 Mart sabahı ise tabelalarını ayakkabı kutularına koyup Ankara’ya göndereceğiz. Zafer halayımız 30 Mart’ta kadar aralıksız devam edecek. Halkın belediyeleri şimdiden sizlere hayırlı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yüzlerce kişi Newroz ateşini yaktı. Van MKM müzisyenlerinin verdiği müzik dinletisi ile birlikte yüzlerce kişi Newroz ateşi etrafında halaya durdu.

Editör: Wan Haber