“Benim Kürt kardeşimin, hemşerimin sorunu, insanlık sorunudur, Kürt sorunu değildir tek başına. Biz olaya, benim vatandaşım kim olursa olsun, bir haksızlık yaşayıp bir sorun yaşıyorsa onun yanında olmayı, adil ve hukuktan yana olmayı mutlaka göstermek zorundayız CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Başakşehir’de yaşayan Vanlılarla bir araya geldi. Yüzlerce vatandaş tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan İmamoğlu, bir binanın 4’ncü katında bulunan Van İli Başkale İlçesi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’ne, yoğun ilgi nedeniyle zorlukla ulaşabildi İmamoğlu, “İki yıl üst üste Van seyahati yapacaktık, ikisinde de önümüze seçim koydular. Birisi referandumdu, diğeri cumhurbaşkanlığı seçimiydi. İki tane erken seçim, bizi bu seyahatten alıkoydu” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:  “Seçim yapa yapa, hızlandıra hızlandıra bizi İstanbul’a belediye başkanı yaptılar. Şimdi, 31 Mart’taki bu ilk seçimde bir sürü alavere dalavere ürettiler. Ürettikleri hiçbir şeyin geçerli olmadığını kendileri de söylediler. Günün sonunda milletin hakkını gasp ettiler Milletin hakkını gasp etse de şükürler olsun ki milletimizde gerçekten derin bir demokrasi anlayışı var İnsanlarımızın içinde, özgürlük ve haksızlığa karşı dik duruş var. Bu coğrafyanın güzel insanları, doğusu batısı, kuzeyi güneyiyle bu duruşun yanında. Sadece ve sadece bir avuç insan, bu süreci tezgahlayıp, tasarladılar. Göreceksiniz, Türkiye’de 82 milyon insan ve İstanbul’da 16 milyon insan, bizim hak, hukuk ve adalet yürüyüşümüzü alkışlayacak ve onun yanında duracak. Hiç kimse dışarda kalmaksızın

HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM

Doğruların yanında hep birlikte durmayı başaramazsak, gerçekten o bir avuç insanın eline fırsat vermiş oluruz” diyen İmamoğlu, Kürt meselesiyle ilgili şunları söyledi: “Meselelere, sorunlara ve çözümlere böyle bakmamız lazım. Yani benim Kürt kardeşimin, hemşerimin sorunu, insanlık sorunudur, Kürt sorunu değildir tek başına. Biz olaya, benim vatandaşım kim olursa olsun, bir haksızlık yaşayıp, bir sorun yaşıyorsa onun yanında olmayı, adil ve hukuktan yana olmayı mutlaka göstermek zorundayız. Bu anlayışla yönetime hazırlık yaptık. Bu anlayışla bütün vatandaşlarımızla birlikte İstanbul’u yöneteceğiz. Allah’ın izniyle 23 Haziran’da seçimi hep birlikte kazanacağız. 23 Haziran’dan sonra bu kentin gariplerinin, mazlumlarının, işsizlerinin, kenara köşeye atılmış insanlarının, kendinden olmayanı yok sayan anlayışın ne yazık ki mağdur ettiği insanların yanında olan bir belediye başkanınız olacağım. Hepinizi çok seviyorum. Vanlı dostlarımdan çok büyük destek bulacağımı biliyorum.” Yola çıktığımdan beri İstanbul’un kıymetli ailelerine hizmet edeceğimi anlatıyorum. İstanbul’un nimetlerini 16 milyon insana adil bir şekilde paylaştıracağım. Çok zaman kaybettik. Demokrasiyi, adaleti, haysiyeti, yok sayan bir avuç insanın çıkarı yüzünden insanımızın zamanı heba ediliyor. İsraf düzeni iki hafta sona erecek. İstanbul’un vicdan sahibi ailelerinin yüzü gülecek. Karşımızda tam bir kopyala-yapıştır kampanyası var. Bunları görünce bir an için sevinmiyor değilim. Halkın gerçek sorunlarını kibirle gözlere gösterebildiğimiz için seviniyorum. 12 yaş altı tüm çocuklara ulaşımı ücretsiz yapacağız. 0-4 yaş arasında çocuğu olan anneleri ile birlikte ulaşımı ücretsiz hale getireceğiz. İlk yarım saat yapılan aktarmalar ücretsiz olacak. 25 yaş altındaki öğrenci olmayan tüm gençlerimizin ulaşımdan yüzde 40 indirimle yararlanacak.

İGDAŞ İNDİRİMİ UYARISI:

İstanbul’a ihanet edenlere artık dükkan emanet edilemez. İGDAŞ indirimden bahsedilen şu günlerin yazın tam ortası olduğunu hepinize hatırlatırım. Yani bugün yapılan tam bir aldatmaca. Kent gıda konseyini kuracağız. İsrafı önleyeceğiz. Tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulacak. İstanbul’un sağlıklı et ve ucuz tarım ürünlerine ulaşmasının önü açılacak. Artık İstanbullu sağlıklı ve ucuz sütü temin edebilecek. İlkokul çocuklarına ücretsiz süt dağıtımını bizzat İBB yapacak. Mahalle mutfaklarını kuracağız. Kadınlar düzenli bir gelire kavuşacak. En çok da bu şehrin kadınlarını destekleyerek, kadınlara söz ve yetki vererek adil bir İstanbul’u kadınlarla birlikte kuracağız. Yeni bir müjdeyi daha size vermek istiyorum. Annelere, 0-4 yaş çocukları İBB’nin sosyal tesislerinden indirimli olarak faydalanmasını sağlayacağız. 100 çocuklu kreş yapmayı zorunlu hale getireceğiz. İstanbul çocuk fonu kurulacak.

Kürtçe dil kursu programına yer vermeyi düşünüyor musunuz?
Kürtçe türküler, şarkılar, bu kültürün parçası. Kürtçe dil konusunda talep olduğu kadar hizmet vereceğiz. Bundan hiçkimse şüphe duymasın. BBC Muhabiri: Cumhur Başkanı Erdoğan seçimi kaybetmeyen bir liderdi. Erdoğan sizce bir hata yaptı mı? Şu anda konumuz Sayın Cumhurbaşkanı değil İBB seçimi. Evet bir yönde yabancı bir ülkenin basın mensubu olarak bunu sormanızı anlıyorum. Çünkü o kadar çok konuşan var ki bazen rakibiminiz kim olduğunu şaşırıyoruz. 31 Mart’taki neticeden çok daha farklı bir netice ile karşılaşacağımızı belirtmek isterim. Soru: Sosyal medyada çok sıkça “Canan Kaftancıoğlu” çok fazla ön plana çıkarılmak istenmiyor… İBB Başkan Adayı benim. Dolayısıyla gündemde olması gereken benim. İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’dur. Seçildikten sonra da yöneten Ekrem İmamolu’dur. Bunu bence karşı tarafa da sormalısınız.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’NUN SÖZLERİ:

Beylikdüzü Belediyesi’ni inceleyeceksiniz. Ben yılda iki defa röntgen çektiren birisiyim. Benim ile ilgili kararlar verilmiştir. Yapılan işlem siyasidir. Oraya gönderilen kişi siyasidir. Seçime kadar yetişsin çabası içinde. Acele etmesin. 5 yıl inceleyebilirler. Terör örgütlerine karşı tutum ve tavırda ben kendimi herkesten daha vatansever görüyorum. Başkaları da kendini öyle görebilir. Benimle ilgili terörle ilişkilendirilen sözler hadsizliktir, kınanması gerekir. Kötü söz söyleyene aittir.

BİNALİ YILDIRIM’IN ‘KÜRDİSTAN’ İFADESİ:

Ben Türk hemşehrimin çocuğu için ne düşünüyorsam, Kürt hemşehrimin çocuğu için aynı şeyi düşünüyorum. Rakibimiz dün öyleydi, bugün böyle olabilir. Millet samimiyet, dürüstlük arıyor. Biz bu memleketin doğusunu, batısı kadar seviyorum. Ben erdemli ve ahlaklı bir yöneticiyim. VanEkspres

Editör: Wan Haber