Van'da BDP Edremit (Artemêtan) İlçe Örgütü tarafından Abdullah Öcalan öncülüğünde başlatılan sürece ilişkin ilçeye bağlı Elmalık (Zivistanî) Mahallesi'nde halk toplantısı gerçekleştirildi. Halk toplantısına BDP Edremit İlçe Başkanı Fatih Şahin, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda ilk olarak konuşan Fatih Şahin, Kürt hareketinin ülkede barışın inşası için büyük bedeller verdiğinin altını çizerek, geri çekilmenin tamamlanmak üzere olduğunu, artık gelinen ikinci aşamada adım atma sırasının devlette olduğunu söyledi. Abdullah Öcalan'ın son günlerde yaptığı açıklamayla artık ikinci aşamaya gelindiğini söylediğini kaydeden Şahin, "AKP iktidarı eğer gerçekten bu ülkede artık kardeş kanının akmasını istemiyorsa, kendisinden beklenen adımları atması gerekir" dedi. 

"KCK" davasında Van'daki belediye başkanları ve BDP yöneticileri ile birlikte gözaltına alınarak tutuklandıktan sonra görevinden uzaklaştırılan ve 11 Mart'ta tekrar görevinin başına dönen Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan da mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyerek, not aldı. BDP'li belediyeler olarak halkla beraber belediyeleri yönettiklerini dile getiren Sayan, Elmalık Mahallesi'ne şimdiye kadar 40 yıllık belediye tarihi boyunca hizmetin yapılmadığını, kendi dönemlerinde Elmalık'ın tam anlamıyla mahalle statüsüne kavuşturulduğunu söyledi. Elmalık'ta başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sayan, mahallede şimdiye kadar bin 500 metrekarelik parke döşendiğini, altyapı çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi. Sayan, Büyükşehir Yasası ile beraber merkez ilçe olan Edremit'in imar durumuyla ilgili de mahalle sakinlerine bilgilendirmede bulundu.


""

Toplantıda söz alan mahalle sakinleri de çözüm sürecine destek verdiklerini, bu sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi adına da devletin adım atması gerektiği dile getirdi. DİHA

Editör: Wan Haber