Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Genel Kurul hazırlıkları kapsamında, Van'ın Edremit ilçesinde delege seçimini yaptı. Edremit Belediyesi toplantı salonunda yapılan delege seçimine yüzlerce vatandaşın yanı sıra DTK Van Seçim Komisyon üyeleri Sabriye Orak, Şirin Kılınç, avukat Sabahattin Kaya, Fuat Pekdoğan ve Edremit Belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin katıldı. 


Programda konuşan DTK delege seçim komisyonu üyesi Şirin Kılınç, Kürt halkının tarihsel bir dönemeçten geçtiğine dikkat çekerek böylesi bir süreçte Kürt siyasal hareketinin tüm demokratik argümanlarını kullanarak demokratik ulus tantanslı bir yapılanmaya gitmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.


Ortadoğu'da halkların birbirine boğdurulduğunu; katliamcı taşeron IŞİD benzeri yapılanmaların yaptığı katliamlar olduğunu anlatan Kılınç, böylesi bir kaos ortamından Kürt halkının örgütlenerek çıkabileceğini söyledi.

DTK seçim komisyonu üyesi avukat Sabahattin Kaya da DTK'ya seçilecek delegelerin işlevi ve yürütecekleri komisyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. DTK Genel Kurulu'nun 6-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Kaya, genel kurul öncesi bölge illerinin tümünde toplam 501 delege seçileceğini söyledi. Van'da 24 DTK delegesinin seçileceği bilgisini veren Kaya, bu 24 delegeden 3'ünün Edremit ilçesinde yapılacak seçim sonucunda belirleneceğini belirtti.
Edremit DTK delegeliği için 12 adayın ismiyle seçime gidildi. Edremit DTK delege seçiminde DBP Edremit ilçe eş başkanı Fatih Şahin 89 oy, Nefise Hakan 75 ve Gülşen Turşak 31 oy alarak Edremit DTK delegeliğine seçildi.

 

EDREMİT'TE DTK DELEGE SEÇİMİ YAPILDI

EDREMİT'TE DTK DELEGE SEÇİMİ YAPILDI

EDREMİT'TE DTK DELEGE SEÇİMİ YAPILDI

EDREMİT'TE DTK DELEGE SEÇİMİ YAPILDI

Editör: Wan Haber