MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, BDP'nin Karadeniz Turu kapsamında olası Zonguldak ziyaretine ilişkin, "Ondan dolayı bizim bir tepkimiz olmaz, misafir deriz kendilerine" diye konuştu.
MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, BDP'nin Karadeniz turu ile ilgili olarak, "Bizi görmek isterlerse, partiyi ziyaret etmek isterlerse onu istemeyiz açıkçası ama şehrimizi görmek isterlerse gezebilirler, bir aykırılık görmüyorum onda" dedi.
BDP milletvekillerinin Karadeniz turu sırasında Sinop'ta yaşananları değerlendiren MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, BDP milletvekillerinin illeri gezmesinin normal olduğunu belirterek, "Olaya geniş bir yerden bakmak gerekiyor. Sonuçta Türkiye'mizin her metrekaresinde yaşayan ve Türklüğümüze, Anayasamızın 66. maddesinde vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes bizim gözümüzde Türk'tür. Biz böyle görüyoruz. Dolayısıyla Türklüğün yapısını ve kavramını koyan bizler değiliz. Bu bize Hun İmparatorluğu'ndan gelmiş, o unvan verilmiş. Burayı iyi anlamak gerekiyor. Dolayısıyla bugün Karadeniz Bölgesi'nde gezen insanlar da bizim coğrafyamız içerisinde yaşayan insanlardır. Kaldı ki bunlar siyasi partiler kanunu ve yasaları çerçevesi içinde milletvekili seçilmiş insanlardır. Dolayısıyla bunların illeri gezmesi bana göre normaldir. Yani 81 ile istedikleri gibi girerler, çıkarlar. Dolayısıyla bunlara bu imkanlar madem verilmiş, sağlanmış, milletvekili olmasının önü açılmış, dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletvekili üyesi sıfatıyla gezebilirler, bir aykırılık görmüyoruz" diye konuştu.

"MİSAFİR DERİZ KENDİLERİNE"
MHP'nin ne zaman ne söyleyeceğini bilen insanlar tarafından yönetildiğini ifade eden Ayan, şunları kaydetti:
"Tabi Sinop'ta neler geçti aralarında, bir diyalog oluştu mu, ondan bir bilgim yok. Ama dediğim gibi Zonguldak'a geliyorlarsa da biz 'Neden geldiniz' diyemeyiz. Burada Milliyetçi Hareket Partisi, ülkücü hareket ne yaptığını bilen, ne zaman söyleyeceğini bilen insanların elinde şuanda. Ondan dolayı bizim bir tepkimiz olmaz, misafir deriz kendilerine. Bizi görmek isterlerse, partiyi ziyaret etmek isterlerse onu istemeyiz açıkçası ama şehrimizi görmek isterlerse gezebilirler, bir aykırılık görmüyorum onda. Bu camia içerisinde olmaz. Bunun dışında Zonguldak'ın kendi refleksi gelişir mi, bir şeyler olabilir mi bilmiyorum. Güvenliği sağlayacak olan da emniyet teşkilatımızdır, jandarmamızdır, diğer siyasi partilerimizin görüşleridir. Dolayısıyla ülkemizin huzura, refaha, barışa ihtiyacı olduğu dönemden geçiyoruz. Buralara vatandaşlarımızın da çok dikkat etmesi gerekiyor, buralarda oyuna gelmemek lazım. Sistemli bir çıkış olabilir. Bunları iyi düşünmek gerekiyor. Dediğim gibi buraya gelişleri söz konusu olursa ben partim adına bunu söylemekle mükellefim."
(OA-SA-YHY-Y)

20.02.2013 19:26:22 TSI

Editör: Wan Haber